Насловна Политика Сноуден: Америка се активно спрема за Трећи светски рат

Сноуден: Америка се активно спрема за Трећи светски рат

0
ПОДИЈЕЛИ

Едвард Сноуден у својим најновијим публикацијама, које је објавио немачки „Шпигел„, истиче како Сједињене Америчке Државе активно раде на припремама за евентуални Трећи светски рат.

snouden-edvard christmas

Према његовим информацијама, основни циљ америчке владе је да се позиционира као глобални господар интернета, а у ту сврху је покренут пројекат развијања тајног програма под називом „Politerain“.

На овом пројекту је ангажована „армија информатичких ратника“ који на располагању имају најнапреднију интернет технологију, а чији је циљ да реализују тзв. ТАО (Tailored Access Operations) нападе, помоћу којих су у стању да манипулишу и преузимају контролу над непријатељским рачунарима, као и да их униште.

Сноуден наводи како се овај пројекат спроводи већ осам година и како је за то време највероватније развијено више стратегија интернет-ратовања.

Помоћу овог програма би било могуће ограничити залихе пијаће воде на непријатељским циљевима, укидати им електричну енергију, а лака мета хакерских напада би били и аеродроми.

Према објављеним подацима, неки од најуспешнијих америчких акција спроведених помоћу овог програма су креирање вируса „Stuxnet“ помоћу ког је паралисан ирански нуклеарни програм, као и креирање вируса „Regin“ помоћу ког су се америчке снаге успешно инфилтрирале у рачунарску мрежу немачких власти, а за овај вирус се везује и скандал око шпијунирања Европске комисије.

„Шпигел“ преноси како је пет земаља умешано у пројекат контроле интернета. Такозвану „Алијансу пет очију“ чине САД, Велика Британија, Канада, Аустралија и Нови Зеланд. Осим тога, Сноуден је још једном скренуо пажњу да Сједињене Државе прислушкују већину међународно релевантних новинара, електронских и штампаних медија и других средстава комуникације.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here