Насловна Друштво Снажна олуја у Пољској однела четири жртве (ВИДЕО)

Снажна олуја у Пољској однела четири жртве (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

У олујном невремену у Пољској погинуло је четворо Пољака, 28 људи је повређено, а 500.000 домаћинстава је остало без струје.

„Не памтим тако трагичну ноћ када су у питању олује, које су, морам да нагласим нормална атмосферска појава. У олујном невремену у ноћи са петка на суботу погинуле су четири особе од којих су две учесници кампа извиђача у Сушку у Померанији“, казао је пољској телевизији ТВН24 портпарол Ватрагосне страже Павел Фронтчак.

У Сушку на северу Пољске дрво се срушило на шаторе извиђача у кампу и две особе су погинуле и има и повређених. Још један мушкарац је погинуо када је јак ветар оборио дрво на његов шатор у месту Конажини, док се на северу Пољске дрво се срушило на кућу и под њим је страдала једна жена.

У Сушку 170 људи чека на евакуацију, међутим ватрогасци не могу до њих да допру нити да помогну повређенима, зато што је прилазне путеве блокирало попадало дрвеће и оборене гране.

Велика хаварија због олујног невремена оставила је без струје ноћас око 500.000 Пољака, највише у Померанији на северу земље.

Олујно невреме дивља у целој Средњој Европи од средине ове седмице а у Пољској су пре ове трагичне ноћи у олујама изгубила живот већ најмање двојица Пољака.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here