Насловна Друштво Смијурија: ДПС егзекутор тврди да није пријетио по налогу ДПС-а

Смијурија: ДПС егзекутор тврди да није пријетио по налогу ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Подгоричанин Бранислав Лекић негирао је јуче у Основном суду у Подгорици да је током локалних избора у главном граду упутио пријетње новинару Марку Милачићу и његовим пријатељима Младену Јовановићу и Сгтраду Туровићу. Оптужени није желио да одговара на питања суда и тужиоца.

bratislavlekicЛекић је изјавио да остаје при изјави коју је дао код тужиоца, а тада је навео да је спорног дана отишао да гласа и да су га непознате особе фотографисале када је излазио са бирачког мјеста. Лекић је тврдио и да том приликом није било никаквог конфликта, већ да је само питао те особе зашто га фотографишу, на шта су му оне дрско одговориле. На провокације се наводно није обазирао, већ је отишао кући.

Оштећени Милачић и Јовановић негирали су наводе које је Лекић изнио пред тужиоцем. Они су јуче тврдили да је оптужени на дан избора потезао пиштољ на њих, упућујући им пријетње. Оштећени новинар је казао да је спорног дана снимао изборе како би пратио незаконите радње владајуће партије. Тврдио је да се Лекић након напада и пријетњи на њега и његове другове крио у просторијама изборног штаба ДПС-а.

  • То јасно указује по чијем налогу је потезао пиштољ, пријетио и отео камеру, као и ко га штити, изјавио је Милачић.

Новинар је испричао и да је Лекић пришао возилу у којем је Милачић био са пријатељима, и да им је пријетио и вријеђао их, држеђи пиштољ уперен у њих. Када је изашао из возила, тврди, оптужени му је пришао, ухватио га за мајицу и исцијепао је. Милачић је навео да му је тада испала камера, коју је Лекић узео и отишао.

Како би доказао да говори истину, Милачић је тражио да он, његови пријатељи и оптужени Лекић иду на полиграфско тестирање.

Он и Јовановић придружили су се кривичном гоњењу против Лекића, а наставак суђења заказан је за 18. фебруар.

Иако је пријављено да је Лекић критичне прилике пријетио пиштољем, полиција приликом претреса код њега није пронашла пиштољ, тако да му је на терет стављено да је починио кривична дјела принуда и угрожавање сигурности на штету Милачића, Јовановића и Туровића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here