Насловна Друштво Смедеревска Паланка: Превентивно проглашена ванредна ситуација

Смедеревска Паланка: Превентивно проглашена ванредна ситуација

0
ПОДИЈЕЛИ

Како је саопштено, ванредна ситуације проглашена je превентивно јер у овом тренутку не пријети изливање ни једног водотока на подручју паланачке општине.

smede. palanka

„Међутим, падавине су значајно подигле ниво подземних вода, а има и повраћаја воде из корита Кубршнице и Јасенице у канале и цјевоводе, због чега је неопходно да на терену стално раде пумпе великог капацитета“, наводи се у саопштењу Кризног штаба.

Милојичић је изјавио да је ванредна ситуације уведена како би се подигао ниво одговорности неких републичких институција, које до сада нису адекватно реаговале на одлуке Штаба за ванредне ситуације.

„Морали смо да уведемо ванредну ситуацију на подручју општине Смедеревска Паланка због недовољне сарадње републичких органа. Многе ствари које зависе од републичких органа, од Србија вода, нису баш најбоље одрађене. Када уведете ванредну ситуацију, значи да сте у највећем степену опрезности. Ја поштујем све људе који су дошли на сједницу Штаба из Параћина, Ћуприје, Београда, из Србија вода, али ја живим у овом граду, и наш је интерес да се у Смедеревској Паланци не догоди оно што се десило 1999. и прошле године. Због тога смо морали да озбиљност подигнемо на виши ниво”, рекао је Милојичић новинарима послије завршетка сједнице Штаба који је у сталном засиједању. 

Предсједник општине је апеловао на грађане да и они подигну ниво опрезности, мада не треба очекивати понављање сценарија из маја прошле године.

„Не би требало, и неће се дестити оно што се десило прошлог маја. Ово нису такве количине падавина. Али, ми морамо да учинимо све што је у нашој моћи да спријечимо да вода на било који начин уђе у насеље. Поставићемо више од 10 пумпи, како бисмо испумпавали воду. Управо у том смислу није било кампатибилности са Србија водама, пумпе нису стигле у вријеме када смо се договорили, неке јесу, а неке нису постављене. А то је у надлежности Србија вода. Зато смо увели ванредну ситуацију, а доћи ће и директор Србија вода”, изјавио је Милојичић .

Милојичић је поручио грађанима да остану мирни и да слушају упутства из Штаба.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here