Насловна Друштво Случај мијењања таблица: Настрадао возач

Случај мијењања таблица: Настрадао возач

1
ПОДИЈЕЛИ

Основно државно тужилаштво подигло је оптужни приједлог против Едина Хамзића, возача министра за људска и мањинска права Суада Нумановића због два кривична дјела – фалсификовање исправеsuad numanovic

„Окривљеном се ставља на терет да је у мају и децембру 2014.године, лажну јавну исправу употријебио као праву, тако што је са путничког возила Министарства за људска и мањинска права, марке „Мерцедес МЛ“ регистарске ознаке ПГ ЦГ 029, скинуо праве регистарске таблице и умјесто њих ставио друге- лажне регистарске таблице, које је неовлашћено набавио. Хамзић је на тај начин лажно представио да се не ради о службеном возилу Министарства“, саопштено је из ВДТ-а.

Информацију да су викендом мијењане регистарске ознаке на службеном аутомобилу министра Нумановића објавили су подгорички медији 30. марта.

Умјесто службених ПГ ЦГ 029, службени „мерцедес“ МЛ се користио у приватне сврхе са регистарским ознакама ПГ БФ 466, а од јула 2014. са таблицама ПГ ЕК 895.

Приликом саслушања у Основном државном тужилаштву, почетком маја, министров возач Един Хамзић казао је да је он мијењао таблице на службеном аутомобилу министра.

Основно државно тужилаштво је Нумановића први пут саслушало средином априла.

Из Министарства унутрашњих послова је раније саопштено да нијесу издали одобрење за паралелно коришћење службених и приватних регистарских таблица за аутомобил који користи министар за људска и мањинска права Суад Нумановић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here