Насловна Друштво Случај „Кошљун“: Завршна ријеч у септембру

Случај „Кошљун“: Завршна ријеч у септембру

0
ПОДИЈЕЛИ

Судија Валентина Павличић прихватила је предлог адвоката Бранислава Тапушковића, браниоца окривљеног предсједника Општине Будва Лазара Рађеновића, и завршну ријеч у афери Кошљун заказала за први, други, трећи и четврти септембар у Вишем суду у Подгорици.

radjenovic

Београдски адвокат Тапушковић је анагажован као изабрани бранилац Рађеновића, након што му је адвокат Владан Бојић отказао пуномоћје, као и окривљеној Јелици Петричевић. На главни претрес јуче се, као њен нови бранилац, дошао адвокат Никола Медојевић. Осим њега, Петричевић ће бранити и адвокат Боривоје Ђукановић.

Прије коначне одлуке суда, Тапушковић је објаснио у каквој се ситуацији налази одбрана. Осим предлога да се завршна ријеч у овом предмету заказана за јуче, одложи за мјесец и по до два, предложио је да претрес почне изнова.

“Први пут се налазим у ситуацији као бранилац који је у судници већ 50 година, да је спорно да ли је доказни поступак окончан или је најављена завршна ријеч. Ја сам дошао са главног претреса, а треба да прегледам записнике са 40 главних претреса. Поставља се питање колико мени треба времена да спремим завршну ријеч. Могао бих да тражим да поступак крене изнова, то је моје право. Нисам спреман дфа уђем у опструкцију са судовима, али апсолутно је немогуће да уђем у предмет без довољно времена за припрему одбране. Мени није довољно мање од мјесец и по до два”, казао је бранилац.

Адвокат Медојевић је додао да је принципијелно сагласан са предлогом колеге Тапушковића.

Специјални тужилац Лидија Вукчевић је казала да не постоји ни један услов да се суђење почне из почетка.

“Суд треба одбрани да остави довољно времена за припему одбране, да се не догоди поново да бранилац откаже пуномоћје и тако се ово суђење одуговлачи у недоглед”, казалаје тужилац.

Након паузе, суд је одлучио да се уважи затхјев нових бранилаца окривљених.

Предсједник Општине Будва Лазар Рађеновић је оптужен да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја, баш као и Александар Тичић. Јелица Петричевић и Видо Рађеновић оптужени су за кривично дјело злоупотреба службеног положаја путем помагања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here