Насловна Политика Случај Информер у анексу споразума ДПС-а и СДП-а

Случај Информер у анексу споразума ДПС-а и СДП-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Демократска партија социјалиста и Социјалдемократска партија усагласили су у нацрту анекса коалиционог споразума о вршењу власти на државном нивоу формулацију да држава мора санкционисати медије који објављеним садржајем угрожавају јавни морал. То је укључено у анекс на инсистирање СДП-а, који је тврдио да лист Информер у Црној Гори води прљаву кампању против бројних јавних личности.

dps_sdp

Та формулација, према сазнањима Дана из врха владајуће коалиције, наведена је у првом дијелу анекса, гдје су објашњени стратешки приоритети и кључне програмске одредбе.

„СДП и ДПС су усагласили да „држава мора учинити све да поштује медијске слободе, али и да јача професионалне стандарде и санкционише медијске садржаје којима се угрожава јавни морал”“, пише Дан.

Функционер СДП-а Дамир Шеховић јуче није одговарио на наша питања о формулацији везано за медије у анексу. С друге стране функционер ДПС-а Тарзан Милошевић каже да још ништа није потписано и не може говорити о детаљима.

Према незваничним сазнањима Дана преговори о анексу коалиционог споразума о вршењу власти на државном нивоу између ДПС-а и СДП-а требало би да буду настављени крајем ове седмице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here