Насловна Друштво Случај бјелопољске болнице: Радуновић саслушан у Тужилаштву

Случај бјелопољске болнице: Радуновић саслушан у Тужилаштву

1
ПОДИЈЕЛИ

Доскорашњи министар здравља Миодраг Радуновић саслушан је у тужилаштву, у оквиру извиђаја који је покренут јер није поступио по препоруци надлежне комисије да смијени директора бјелопољске болнице Томислава Јеремића, сазнају Дневне новине.

radunović

У тужилаштву је Дневним новинама речено да су саслушања поводом овог случаја у току, али да више детаља о предузетим радњама не могу саопштити.

„У интересу поступка Тужилаштво не може медије обавјештавати о свакој конкретно предузетој радњи„, наводи се у одговорима ВДТ-а.

Врховни државни тужилац Ивица Станковић предао је средином фебруара колегама у Основном тужилаштву копију извјештаја Комисије Министарства здравља, рада и социјалног старања, о обављеној провјери квалитета стручног рада у Општој болници у Бијелом Пољу из 2008. године.

У том документу се наводило да је стање на хируршком одјељењу у бјелопољској болници катастрофално због чега би његов руководилац требало да буде хитно смијењен, што није учињено. Како извјештај није био довољан да се одмах започну извиђајне радње, из Основног тужилаштва је упућен захтјев за додатним документима на који је Министарство здравља на чијем је челу до недавно био Радуновић, ажурно одговорило.

Тиме су се стекли услови да отпочну саслушања на основу којих ће утврдити да ли има простора за оптужење бившег министра или неког од његових, сада већ бивших колега.

Радуновић је 18. новембра прошле године поднио оставку, након инфекције пет беба у бјелопољској болници, од којих је једна преминула.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here