Насловна Издвојено “Слободи” саплићу ноге (ВИДЕО)

“Слободи” саплићу ноге (ВИДЕО)

7

Јасно је да слобода никада не долази глатко. Ипак, оно што се дешавало са продајом првих бројева “Слободе“ превазилази здраву логику.

Иако су дневне новине “Слобода” од читалачке публике дочекане раширених руку, што је било и очекивано, нису нас изненадиле ни поједине опструкције. Чињеница је и да смо свима пружили руку пријатељства, а посебно сарадње, имало је и оних који нису узвратили истом мјером. Међу првима су отпор показале поједине партије из владајуће коалиције, које нису нашле за сходно ни да се захвале на пруженој руци за сарадњом коју смо им упутили.

Оно, међутим, што је још чудније, и поједини велики продајни ланци нису се понашали пословно када су биле у питању дневне новине “Слобода”. Наиме, иако су дистрибутери новина уредно доставили све медије, па и наше новине, на неким продајним мјестима трговци (?) нису хтјели да унесу у касу бар-код “Слободе”, па читаоци због тога нису могли да купују новине. Такође на неколико продајних мјеста наше новине нису биле изложене равноправно и видљиво са другим дневним новинама.

Извршни директор компаније која је издавач “Слободе” Гојко Раичевић казао је да га не чуди оркестрирана опструкција пошто у Црној Гори, “нажалост има и оних којима слободна ријеч и истина не одговарају”.

Ми настављамо путем истине и правде, баштинећи људске, моралне, новинарске и сваке друге вриједности по којима је у читавом свијету била препозната изворна Црна Гора. Бојим се, да данашња Црна Гора се не препознаје по тим карактеристикама. Зато ћемо убудуће свим расположивим законским средствима контролисати и крчити пут слободи како би  на свјетлост дана истјерали оне бубашвабе које су на самом старту покушале да зауставе незаустављиво, казао је Раичевић.

Он је навео да је било и примјера да је на рачуну који су купци добијали када су куповали “Слободу” писало да су купили неки други артикал или неке друге новине, а не “Слободу”. То се поновило и јуче у малопродајним објектима маркета  Идеа. Том приликом утврдили смо да, иако је лист у продаји већ три дана, на издатом фискалном рачуну пише “Дневне новине”. Једна од запослених нам је појаснила да “Слобода” има свој бар-код, само да га још увијек нису унијели у касу. Зашто?

Јелена Додеровић, директорица маркетинга ове компаније, казала је да су новине “Слобода” биле заведене под погрешном шифром усљед ненамјерне грешке једног запосленог.

-Након сугестије коју смо добили, грешка је убрзо исправљена и новинe се као и у свим другим ИДЕА продавницама, сада продају под својом јединственом шифром. Користимо прилику да се извинимо због пропуста и нагласимо чињеницу да због грешке није оштећен ниједан потрошач, добављач или власник поменуте новине – истакла је Додеровић.

Да ли је баш “ненамјерна грешка једног запосленог” била разлог и у неким другим  продајним ланцима у којима наши читаоци или уопште нису могли да купе “Слободу”, или су је продавали као сасвим други артикал?

Сличне примјере о опструкцији наших новина добијали смо и од дописника из разних крајева Црне Горе. Но, и поред тога тиражи првих бројева продати су у очекиваном броју.

То између осталог показују и свијетли примјери појединих политичких групација које су узвратиле на нашу пружену руку за сарадњом, тако и захваљујући доброј пословној сарадњи појединих продајних ланаца. Примјера ради “Наш дисконт”, у Подгорици, реаговао је послије наше примједбе да “Слобода” не дијели равноправно мјесто на штанду са другим новинама, и јуче је била на заслуженом мјесту.

Од Јавног сервиса ни колегијално, ни законски

Иако је било за очекивати да ће Јавни сервис, тачније, Телевизија Црне Горе, испоштовати бар колегијалност и уврстити “Слободу” заједно са другим дневним новинама, када водитељи прелиставају и информишу гледаоце шта у својим садржајима доносе тог дана, то се није десило. Да не говоримо о законским обавезама те медијске куће као јавног сервиса свих грађана.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Пуна подршка за дневне новине Слобода.Да више не читамо смећа од новина ових осталих.

 2. 0
  0

  Само професионално, храбро и снажно. То је пут за раскринкавање лажног система и људи.

 3. 0
  0

  Napokon da imamo nezavisne novine..jedna sugestija sto vise tekstova o zloupotrebama ministara i njihovih clanova porodica i kumovima slikati im kuce kako izgledaju kola koja voze slike iz restorana gdje jedu na racun drzave…npr kada se otvarala kuca fudbala u podgorici nas posteni savicevic posao je na imanje knjaz i platijo rucak sa potpisom fudbalski savez cg. Koji je kostao preko 300e a mi placamo ekstra taksu na gorivo da pomognemo sport a rukometasi cg nisu dobili trenerke od 2006 god.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here