Насловна Друштво Шљиванчанин и Драгишић ослобођени свих оптужби

Шљиванчанин и Драгишић ослобођени свих оптужби

0
ПОДИЈЕЛИ

Апелациони суд у Београду потврдио је првостепену пресуду Другог основног суда и правоснажно ослободио Баранина Владислава Шљиванчанина и Драгана Ђокића свих оптужби које су их теретиле да су били чланови групе која је планирала вршење различитих кривичних дела.

Они су са још двојицом окривљених били ухапшени у септембру прошле, а медији су извештавали да је у питању група која је планирала ликвидације по Београду, јавља Танјуг.

Оптуженом Алмиру Драгишићу Апелациони суд је потврдио првостепену пресуду од 11 месеци затвора и 20.000 динара због неовлашћеног држања пиштоља са припадајућим оквиром и 8 комада муниције.

Међутим, Стефану Мандићу је укинута првостепена пресуда којом је био осуђен на годину и по дана затвора и 20.000 динара и до даљег му је продужен притвор у које је од августа 2015. године.

Он је оптужен да је неовлашћено држао у гаражи – у возилу аутоматску пушку са једним метком у цеви, као и припадајућим оквиром са 29 комада метака, као и да је поред возила, у путницкој торби скривао пет метака, а испод торбе две кутије са укупно 60 метака.

У стану је како се терети, неовлашћено држао пиштољ са припадајућим оквиром у коме се налазило 14 метака, пригушиваћ за пиштољ, 1 пушчани метак, кутију са 15 метака, оквир за аутоматску пушку и кратки оквир за пиштољ са једним метком.

Мандић и Драгишић су такође правоснажно ослобођени од оптужбе да су, као саизвршиоци – извршили кривицно дело удруживање ради вршења кривицних дела и кривично дело посебни слуцајеви фалсификовања исправе.

Медији су пренели летос да је Мандић током суђења сву кривицу преузео на себе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here