Насловна Друштво Скупштина дала зелено свијетло: Перуничић на челу АНБ-а

Скупштина дала зелено свијетло: Перуничић на челу АНБ-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Са 44 гласа за, 29 против и једним уздржаним, Скупштина је данас подражала приједлог да на челу Агенције за националну безбједност буде Дејан Перуничић.anb

Подсјећамо, јуче је скупштински Одбор за безбједност и одбрану гласовима владајуће коалиције, подржао приједлог Владе да Дејан Перуничић буде изабран за директора Агенције за националну безбједност АНБ.

Приједлог су подржали посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократске партије и Бошњачке странке, против су били посланица Социјалистичке народне партије Снежана Јоница и независни посланик Велизар Калуђеровић, док представници Демократског фронта и Позитивне Црне Горе нијесу присуствовали сједници.

Перуничић је јуче, представљајући програм рада АНБ, казао да она данас има репутацију мале, али професионалне и поуздане и ефикасне службе, која може допринијети реализацији стратешких интереса државе.

Он је поручио да ће АНБ наставити са реформом у циљу достизања потпуне компатибилности са чиниоцима колективног система безбједности.

Перуничић је најавио пажљиву селекцију при избору нових службеника при чему ће, како је казао, само најкомпетентнији имати прилику да заснују радни однос у АНБ.

Он је рекао да ће једна од приоритетних сфера његовог ангажовања бити додатно подизање нивоа сарадње, превасходно са органима и институцијама надлежним за послове из области безбједности и одбране.

Перуничић је претходно именован за вршиоца дужности 12. марта на период од пола године, те би тај статус свакако истекао 12. септембра, када сходно закону не би могао бити продужаван.

Он је готово цијели радни вијек провео у АНБ-у, након чега се чак и пензионисао, али је на захтјев државног врха 30. децембра прошле године враћен у службу и то као њен координатор, јер је претходни директор Боро Вучинић тада поднио оставку.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here