Насловна Политика Шкотска расписује други референдум о независности?

Шкотска расписује други референдум о независности?

2
ПОДИЈЕЛИ

Веома је вероватно да ће се одржати још један референдум о независности Шкотске, изјавила је премијерка Шкотске Никола Стерџон након одлуке Велике Британије да напусти Европску унију.

У четвртак је у Уједињеном Краљевству одржан референдум о чланству у Европској унији. У Шкотској је 1,6 милиона грађана гласало за останак у Европској унији, док је око милион грађана гласало за излазак из Уније.

„Јасно смо рекли да не желимо да изађемо из ЕУ. Учинићу све што могу да омогућим да се те тежње реализују… Референдум о независности је веома известан“, навео је Би-Би-Си речи Стерџонове.

Она је додала да ће бити истражена сва могућа средства да Шкотска остане у саставу блока.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    ja imam drugi problem- moji videli ovu poplavu zahteva za referendume , pa i oni hoce to da primene kod kuce kada je rucak u pitanju. mislim da cu iskoristiti moje ljudsko pravo, da im taj referendum uskratim. ocekujem napad nezavisnog udruzenja novinara vojvodine, zena u crnom, helsinskog odbora za ljudska prava… sa druge strane , verujem da ce me aca oro podrzati, kao osvedoceni protivnik referanduma, kako u ovom slucaju, tako i kod ostalih trivijalnih tema tipa brisrelski sporazu, ulazak srbije u nato i eu… Pozdrav iz Sombora.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here