Насловна Друштво Скандалозно хапшење генерала Ђукића

Скандалозно хапшење генерала Ђукића

3
ПОДИЈЕЛИ

Скандалозно хапшење генерала Борислава Ђукића показује да црногорска власт има селективан и на политикантским мотивима заснован приступ када су у питању хапшења и депортовања људи које потражују друге државе, казао је Јован Вучуровић, портпарол Нове српске демократије.

vucurovic

„Прије свега, мислимо да генералу Ђукићу није уоште било паметно да долази у Црну Гору, и вјероватно је био повучен причом о томе како је црногорска власт пријатељ Србије и српског народа, а не би нас зачудило ни да је од неког из Србије, гдје је црногорски режим снажно пружио своје пипке, био намамљен причама о добрим односима, како би се на некој међународној адреси закучио неки плус“, казао је Вучуровић.

Он тврди да од 1997. године црногорска власт и шеф режима раде све што могу против српског народа и Србије.

„Па се и наводно приближавање властима Србије обавља по задатку одређених међународних центара како би се, кроз „блискост“ и „пријатељство“ Београд покушао увјерити да би за њега било идеално да властиту јужну покрајину призна за суверену државу. Подсјећамо да разне „државнике“ из те покрајине, које Србија потражује због најтежих ратних злочина, црногорски режим умјесто да изручи Београду, дочекује са највећим почастима, а остарјелог српског генерала хапсе као у филмовима и спремају се да га испоруче Хрватској“, казао је Вучуровић.

Наглашава да се генерал Ђукић свих ових година кретао и по земљама ЕУ и да није имао никаквих проблема попут ових са којима се суочио у Црној Гори.

„Било би много паметније актуелном режиму да су државама које их потражују изручили свог друга Таксина Шинаватру или неког сличног криминалца. Али, нажалост, за такве постоје други аршини, они од црногорског режима добијају пасоше, држављанство, обезбјеђење, луксузни смјештај и то зато што су посебно важни оним међународним безбједносним структурама које контролишу Ђукановићев режим. Прије оваквих акција попут скандала са генералом Ђукићем, Црна Гора би Хрватској требала да постави више питања, напримјер докле се стигло са случајем злогласне „Лоре’’ у којој су на најсвирепији начин мучени и убијени наши грађани, као и питање везано за Превлаку. То су, између осталог, теме које претходно треба расправити са Хрватском“, истакао је Вучуровић.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here