Насловна Насловна Скандал: Умјесто да дочекају свјетског шампиона, Златичани морали да бране кућу од...

Скандал: Умјесто да дочекају свјетског шампиона, Златичани морали да бране кућу од рушитеља

24
ПОДИЈЕЛИ

Умјесто да са најужом родбином свјетског WBC шампиона Дејана Златичанина буду на његовом дочеку и заједно прославе највећи успјех црногорског спорта до сада, највећи дио шире фамилије Златичанин из Зете јуче је бранио од рушења кућу својих рођака у Сутомору.

И одбранили су је, што је најважније, а да ли је инспекција циљано ненајављено стигла на извршење баш у вријеме када је боскерски шампион требао да слети у Главни град (како би Златичанима „неко“ на овај начин честитао успјех члана фамилије на кога су сви поносни), остаје да се види.

У сваком случају, немајући избора пред сложним рођацима који су се солидарно окупили,  грађевинска инспекција одустала је јуче од рушења првог и другог спрата дома породице Златачинан у Лењиновој улици у Сутомору, и то након што се у кући затворило преко педесеторо дјеце, махом чланова уже и шире фамилије и пријатеља.

Pokusaj rusenja Zlaticani, Djeca na tersama spratova koje su htjeli da ruse

Двадесетак припадника Управе полиције, те радници електродистрибуције који су према плану требали да прије рушења искључе струју са спорног објекта, као  и грађевински инспектор, који су дошли без званичне најаве,  повукли су се сат времена након што су стигли,   уз званично образложење да се на лицу мјеста није појавила екипа Хитне помоћи, чије присуство је обавезно у оваквим ситуацијама.

У дворишту и кући Светлане Златичанин, мајке четворо дјеце,  претходно се окупило више од 150 људи, који су дошли како би се солидарисали са породицом која, како су у даху коментарисали, не пристаје на селективну примјену закона, јер су, по њиховим ријечима, кућу саградили на свом земљишту, не угрожавајући јавни интерес и јавне површине.

Pokusaj rusenja Zlaticani, isnpekcija i policija se konsultujuСветлана Златичанин је у изјави новинарима поновила да у Сутомору постоји преко 500 кућа свјеже саграђених на насилно узурпираном државном земљишту, без икаквог урбанистичког основа, те да инвеститорима тих објеката нико није ни прекор упутио због тога, док су се на њу и њену дјецу, тврди, окомили „куси и репати“ само због нечијег личног хира.

„Да је у питању класична завјера и нечија злонамјерно уиграна  „шема“, свједочи и податак да је наш адвокат Владимир Маруновић, о доласку грађевинске инспекције и полиције на извршење званично обавјештен данас после 11 сати, а у том обавјештењу је стајало да ће се рјешење извршити у 10 сати истог дана, када је  двориште наше куће и стигла најприје полиција, а испред дворишне ограде и инспекција. Дакле, обавјештење смо добили сат и по након термина у коме је рушење било заказано. Знајући да нам се нека подвала спрема, јер је и читав поступак обиловао намјештаљкама, неразумијевањем и селективним приступом проблему, ми смо се спремили да одбранимо објекат који смо завршили прије годину и по дана и у њега уселили и уредно плаћамо порез за исти“, казала је Златичанин.

Pokusaj rusenja Zlaticani, policija se dogovaraОна је подсјетила да за свој обејакат посједује урбанистичко-техничке сагласности надлежних служби Општине Бар, те да је у току поступак добијања грађевинске дозволе.

Такође је истакла да веома поштује државу Црну Гору  и њене институције, да је лојална грађанка и држављанка, те да утолико прије очекује да закон њу и њену породицу третира на једнак начин као остале инвеститоре стамбених објеката, нарочито, јер, како наглашава, она има за разлику од велике већине осталих, готово све непходне услове и сагласности  за породичну кућу коју би да јој „неко“ сруши вођен личним мотивима.

Кућа је уредно укњижена у барском катастру на Светланино име, а приземље објекта изграђено је још 2007.године.

24 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovo je namjerno uradjeno jer je Dejo Zlaticanin eksponirani Srbin, i vlastima u CG je njegov trijumf tesko pao. Terorisu ga odavno iako se znalo da on Crnoj Gori samo moze donijeti slavu. Mijo Martinovic je takodje trn u oko ovim mafijasima, i poslali su inspekciju da bi bacili sjenku na uspjeh Dejov. E kuku nama kakva je ovo drzava.

 2. 0
  0

  Zar su malu golgotu prosli pod Enver Hodzom nego jos da im njihova matica Crna Gora ovo radi ??? Ljudi, zrelo je motkama ovu vlast da otjeramo. Zasto Goran Danilovic sad ne ispita kako se desilo da policija dodje na izvrsenje i gradj.inspekcija a advokat dobio obavjestenje o tome sat i po nakon sto su se povukli sa lica mjesta svi. Gorane prozivam te javno da ispitas ovo.

 3. 0
  0

  Ako se Zlaticanima ne svidja da postuju zakone CG i ako su vec takvi nek se vrnu u svoju Albaniju. Ajde more vise dosta je prdnjave i kuknjave. Ili neka idu za Beograd kod Vucica.

  • 0
   0

   Postovani gosp.Radoje.Da ste iskreni i dobro namjerni bi se potpisali punim imenom i prezimenom.Ja sam Zlaticanin i ponosim se sa time ,jer smo jedna od najstarijih Podgorickih porodica i osnivaci Nove Mirkove Varosi ,odnosno danasnje Podgorice.preko Mosta Brace Zlaticanin.Mi Kao osnivaci Podgorice ne samo sto je volimo i postujemo daleko vise od Vas,nego djelima pokazujemo kako se voli i postuje Domovina,a to znaci i da ne pristajemo na selektivno primenjivanje zakona.Ako hocemo napred u Evropu,zakon je svetinja za sve isto.Za razliku od vas gospodine Radoje Mi kao Zlaticani i ostali Moji Vracani nijesu dobili ni cent od Crne Gore.a DOKAZ DA JE VOLIMO I POSTUJEMO SU I NASA DJELA.DA SMO HTJELI MOGLI SMO DA NAPLATIMO NA STOTINE MILIONA EURA OD DRZAVE CRNE GORE PRED SUDOM U STRAZBURU ZBOG GOLGOTE KOJU STE NAM PRRIREDILI VI GOSPDINE I OSTALI NA VLASTI.Vama smeta nas uspjeh,jer imamo dva aktuelna svetska sampiona,koja su rodjena u Vraku , a to je nas Dejan Zlaticanin i nas komsija Crnogorac iz Vrake Elis Erkocevic-Djurcevic u rvanju grcko -rimskim stilom do 96 kg,koji nazalost zbog ovakvih selektivnih zakona nastupa za Bugarsku.Da vas podsjeyim imamo i srebrnu olimpijsku medalju za mlade iz Pekinga ekipno od nase Vracanke Ivane Sunjevic.Mogu da nabrajam do sjutra ,ali mislim da je i ovo dovoljno .

   • 0
    0

    Mnogo ste vi zla nanijeli Crnoj Gori, kami srece da nikad nijeste dosli ovamo. Eto vi ga Milan Knezevic nek vas predstavlja i ovi bokser sa Mijom izdajnikom sto sa cetnicima iz Fronta rusi drzavu koja ga je stvorila a toboze je Crnogorac i liberal. Znamo mi ko ste vi, dzaba vam maske

    • 0
     0

     Vase rijeci govore sve o vama.Jeste da je Dejan Zlaticanin ovih dana nanijeo „veliko zlo“ Crnoj Gori,jer o njoj prica sa postovanjem citav normalni svijet.Sa takvima kao vi Crna Gora nestace.Ali ima nas koji je volimo iskreno,i siguran sam da cemo je odbraniti od takvih kao vas.Ako ste Radovic, pitajte starije da nisu vasi dosli iz Vrake.Jer ocigledno ne znate da je Vraka i Skadar kolijevka CRNOGORSKE DUHOVNOSTI I DRZAVNOSTI.

     • 0
      0

      Moji nijesu iz Vrake nidao Bog, vi ste tamo svi Srbi foliranti, a nijeste se stidjeli ni kao Albanci da se izjasnite. Prilgodjavate se svima. Samo po potrebi, a mrzite vlast koja vam je hljeba dala i spasila , ostavila vas u zivot. Sad se folirate kao da ste Crnogorci a kokarda vam u srcu.

    • 0
     0

     A muči Radoviću nesoju , na sirotinju su kidisali a ovamo samo u Budvu 50 miliona ukrali , i više je Dejan Zlatičanin uradio za Crnu Goru no sto ćeš ti ikada .
     Podrška Zlatičanima !

     • 0
      0

      Gosp,Radovicu.Rado ne bih vam odgovorio,jer sa vasim rijecima rekli ste sve o sebi,nego odgovoricu radi javnosti.Mi Vracani bili smo i jesmo iskreni Crnogorci.Za razliku od vas mi ne mrzimo Srbe nego i postujemo kao bracu.Isto tako postujemo i bracu Albance iz Skadra sa kojima smo suziveli u slozi.Koliko nas je spasila drzava procitajte u Matici Crnogrskoj tekst Blagoja Zlaticanina Crnogorci iz Vrake na stalnoj golgoti.Da se mi prilagodjavamo svima, danas bi imali Crnogorske papire,nego ni posle 25 godine na kasiku nam dajete drzavljanstvo.Mi smo ponosni i zivimo samo od svoga rada.Nas ne interesuje politika,jer do danas niko od nasih nije imao pravo glasa,nijedan od nasih nije zaposljen u drzavnoj upravi,Ali sport i obrazovanje nam je u krvi.U Albaniji smo vazda bili prvi.Isto bi bili i u Crnoj Gori,ali takvi kao Vi koji vole CG samo iz interesa,na daju nasoj djeci da napreduju.Nasa djeca nemaju pravo da nastupaju za CG reprezentaciju,jer da imaju to pravo,u nasim selekcijama bi se pricalo samo naski,staro Crnogorski.

  • 0
   0

   E,moj Radoje i jadoje…kad je došlo da se,po Milovom nalogu,šačica pravoslavaca dijeli i mrzi,sve je otišlo u tri p..ke materine.A pogotovo kad takva priča dolazi sa Cetinja..A vrte se Petrovići pod onijem pločama ka na ražanj,zbog takvih kao ti,sram te i stid bilo.
   Ima ,evo,izroda kojima je Montenegrija milija od Crne Gore, malo im kamenja bilo.

 4. 0
  0

  Ako je sve ovo tacno, ovdje ima elemenata za hitnu istragu policije i tuzilastva. Neka se oglasi neko da znamo stanje, ovo su preozbiljne inicije pa i optuzbe da bi ostalo neispitano

 5. 0
  0

  SRAMNI MAFIJAŠKI REŽIM HOĆE DA ZATRE USPJEH VELIKOG SPORTISTE,ĐABE STE KREČILI NELJUDI!DEJO ZLATIČANIN JE UŠAO U LEGENDU OLIŠI LJUDSKA !VI ĆE TE OLOŠI NA SMETLIŠTE ISTORIJE USKORO!ŽIVIJO VELIKI ,NAJVEĆI ŠAMPIJONE !!!

 6. 0
  0

  Дејо је понос српства, витез српске Црне Горе, зато је цијелу ову акцију организовала АНБ , само да му се освете што је Србин прославио Црну Гору. Он је прославио у свом домену, Његош у свом, Свети Петар као светац, а ови смрадови који ово чине само брукају Црну Гору. Њима успјеси праве Црне Горе у ствари много сметају.

 7. 0
  0

  ta gospođa ima četvoro djece, ima li muža. gdje je zaposlena . odakle pare da ozida toliku kuću. Vračani kamataši i dileri droge

 8. 0
  0

  Ovaj anonimni je dokaz da je sve maslo Udbe. Masan iz Zete vas pozdravlja o udbasi. Vracani su zakon, pa sto ako sml Srbi, svi su u Crnoj Gori Srbi ci su preci autohtoni stanovnici Crne Gore. A za drogu, pitajte Mila on je najvise koristi, a za kamatase i lopovluk pitajte i Mila, i Aca i Sveta i sve druge anticrnogorce i bivse Srbe prodate za mlo bijelog i za culn uzitke, a niko od dva mjetra nije pobjegao, bitange jedne bolesne

 9. 0
  0

  Podrska SVETSKOM ŠAMPIONU od obicnog gradjanina koji ne podržava ove lopove DPSovske .Oni podržavaju Radoševića jer radi u policiji , a on nikad nece postati ovo što si ti zajedno sa svojim timom ostvario .Ne osvrći se na ove komentare milovih UDBAŠA . Ovaj JADOVIĆ nije pravi CETINJANIN čim pljuje i po Miju Martinoviću .

 10. 0
  0

  Па овај Радоје црноборац руши братство и јединство, Бога ти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here