ИН4С

ИН4С портал

СКАНДАЛ: Апартхејд “математика” Владе Црне Горе: Може Пољска са 28, а не може БиХ са 18 обољелих на 100000

1 min read
Граница према Србији остаје затворена, јер Србија не испуњава овај епидемиолошки критеријум, чиме се штити здравље становништва. У исто вријеме, како је истакао Јокић, шаљемо два пуна авиона студената у главни и један од најпогођенијих градова те државе

Душко Марковић, НКТ, (Фото: Влада Црне Горе/Twitter)

Премијер Душко Марковић, славодобитно, театрално скидајући маску, је изјавио да је Црна Гора добили битку са опаким вирусом и тако постала прва „корона фри“ држава у Европи.

Најавио је од сљедеће седмице отварање вртића и играоница, а почетком јула – и граница, као и окупљања до одређеног броја људи.

Прецизирао је да ће границе бити отворене са земљама које су по критеријумима Института за јавно здравље и Владе, а то су: Хрватска, Словенија, Албанија, Аустрија, Пољска, Чешка, Мађарска, Грчка и Њемачка.

На ову одлуку Владе, осврнуо се на свом профилу, функционер Демократа и бивши градоначелник Котора Владимир Јокић, који је оцијенио да је знао да је НКТ у свађи са логиком, али не и сад основним математичким радњама.

Предсједник Владе, Душко Марковић, јуче је најавио отварање граница према одређеним земљама које испуњавају епидемиолошке критеријуме, а то је да имају испод 25 обољелих на 100 хиљада становника.

Граница према Србији остаје затворена, јер Србија не испуњава овај епидемиолошки критеријум, чиме се штити здравље становништва. У исто вријеме, како је истакао Јокић, шаљемо два пуна авиона студената у главни и један од најпогођенијих градова те државе. Главно питање је кад НКТ штити грађане Црне Горе, кад не да грађанима Србије да уђу у Црну Гору или кад грађане Црне Горе групно шаље у Србију?

Граница према БиХ остаје затворена. БиХ има 3,3 милиона становника и 564 активна случаја КОВИД-19. Дакле БиХ има 17,09 обољелих на 100 хиљада становника

Граница према Македонији остаје затворена. Македонија има 2 милиона становника и 447 активна случаја, што значи 22,23 обољелих на 100 хиљада становника

Граница према Пољској је отворена. Пољска има 38 милиона становника и 10834 активних случајева обољења КОВИД-19, што је готово 30, односно 28,62 обољелих на 100 хиљада становника.

Да је НКТ у свађи са логиком, то сам знао, ал да су у свађи и са најосновнијим математичким радњама, е то нисам до јуче, поручио је Јокић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

72 thoughts on “СКАНДАЛ: Апартхејд “математика” Владе Црне Горе: Може Пољска са 28, а не може БиХ са 18 обољелих на 100000

  1. А који су то црногорски интереси? Одрицање свог идентитета? Језика и писма? Историје? Обичаја? Културе? Цркве и вјере? Јел то сутрадан треба и да се земље можда одрекнемо? Или можда да завршимо одрицање и имена Црне Горе, па да званично пређемо у Montenegro? А да, биће да смо ми што се тога не одричемо четници, посрбице, издајници, а ви који све ово радите сте заправо патриоте које вјечито „бране“ земљу од „вељесрпских агресија“ које „перфидно желе да униште мултикултуралност и постојање Црне Горе“…

    12
  2. Ako dobro vidim trebalo je zabraniti i crnogorcima da budu u svojoj drzavi jer se ne uklapaju u zadatu vrednost od 25 zarazenih na 100000 stanovnika.Kod njih je to preko 50….

  3. Njima matematika u malom prstu, navikli da steluju na izborima, referendumu… Kod njih kao kod malog Perice, kako odgovara tako sabiraju i oduzimaju… Dodaju i dele… Ali Perica je za njih dr nauka i sledeci premijer Srpske Crne Gore

    10
  4. Nasli smo mi vec za nase imanje kupca bas iz mile Milove Albaniije.I cao…Odosmo…Sve neka vam je sa srecom.Albanci hedvaaa cekaju da kupe a Turci takodje.Laku noc Crna Goro….Ko te vidi gori nee moze biti.

    12
    1
        1. исправио сам вас само око тога због кога се срби секирају. секирају се због републике српске. остатак их не занима.

          17
          1
          1. ако мислите на сарајево не знам и не занима ме. ако мислите на источно сарајево знам и занима ме. да вам буде лакше, то вам је исто као и са црном гором – монтенегрини ме не занимају.

          1. ја мислим да то знају председеник републике српске, влада републике српске и скупштина републике српске. а пише и у уставу БиХ. а и у дејтонском споразуму.

            8
            1
  5. Ne treba ljudi prodavati imanja naprotiv treba kupovati dok im nista ne ostane. Sve treba otkupiti svako preduzece i ona posrnula. Sto god se moze kupiti. Sve im uzeti sveeeeeee. Milo zili mi ruka jooooooj

    34
    1
  6. Prvo ste tvrdili da vas ocekujemo da spasite sezonu, ali vi necete nego cete u Grcku. Sta je sad problem? Vidite da nam niste potrebni.

    2
    42
    1. нису вам потребни ни руси а они чине четвртину туриста. кажите ми а кога очекујете да ће да дође?

      27
      1
    2. Gospodine koji misli „crnogorski“, nije sve u sezoni.Ima tu i nekih dubljih stvari koje vi sa tim svojim mozgom, ne možete da shvatite.Srpkinja sam, udata za Crnogorca, i mojih troje dece vuče korene iz Crne Gore.Mi u Crnoj Gori imamo divnih prijatelja, rodjaka.Oni su meni potrebni, a Vama gospodine koji misli „crnogorski“ daleko lepa kuća…Sram vas bilo.Ja u Crnoj Gori nisam turista, ja tamo imam svoje.A i da nemam, ovo što se radi je čista sramota!

      26
      2
      1. Uz svo uvazavanje to sto ste udati za Crnogorca to nije razlog da Crna Gora ne vodi racuna o sebi i svojim interesima. Niko je vise nece uprezati za srpske interese.

        24
    3. Ти очигледно мислиш шиптарски. Не вређај стару лепу српску реч црногорски у свом имену, већ уместо ње упиши шиптарски.

      16
      1
      1. он мисли монтенегрински. а што се шиптара тиче па монтенегрини и шиптари су браћа. и заставе им личе.

  7. Nemačka ima 83 miliona stanovnika, i po ovome što gospoda iz vaše vlade kažu trebalo bi da ima 20750 obolelih, a ima 180000.Češka na 10miliona bi trebalo da ima 2500, a ima 9000 obolelih.Nema tu šta mnogo više da se priča, sve je kristalno jasno.Jadno, ali jasno!

    42
    2
  8. S Poljacima inače nemaju međugraničnih sporova, čak i jezik isti govore. Naravno, oprostiće im mne ona sva slova što su im drpnuli.
    ?????????

    31
  9. Ako sam dobro izračunao Srbija trenutno ima 110 zaraženih na 100 000 stanovnika, što znači da su svjetlosnu godinu daleko od našeg uslova od 25 zaraženih. Tamo drugog talasa neće biti jer ni prvi se neće nikada završiti – trenutno zaraza hara po fabrikama u Smederevu gdje srpska sirotinja radi za 200 eura mjesečno i još se razboljeva. Otvaraju se nedavno zatvorene kovid bolnice. Nesrećna Srbija je daleko, daleko najgore prošla u regionu u toku ove epidemije. Kakvu vlast imaju nijesu ni mogli proći bolje. A epidemiolozi im imaju po 80 godina, zaostali iz Titovog perioda.

    5
    63
    1. мислим да је апсолутно највећи број мртвих на милион становника ипак имаа словенија. није ништа предузимала а видела је шта се дешава у италији.

      17
      1
    2. Малигни туморе са Дурмитора па тај ваш врсни епидемиолог Бобан Мугоша студирао у Новом Саду,магистрирао у Београду,докторирао у Крагујевцу.Да му није било Србије чувао би овце по кршима и куса варенику и ти некоме солиш памет да је заостао и нестручан!

      36
      1
    3. Јој Комлене, опет коментаришеш, а ништа не знаш. Нема Србија толико заражених због ситуације, већ зато што су урадили највише тестирања која су се омасовила. То је оно што, за тебе да би разумио, неке чике зване епидемиолози, говоре „тестирати, тестирати, тестирати“ – да би после људи знали да ако неко умре, да не кажу породицама да је умро од обичнога грипа… И апсолутно највећи проценат тих новооткривених, по тим фабрикама су асимптоматски. А пошто немаш формално образовање, да ти преведем – немају симптоме. Ти човјече ни за шта нијеси способан, ништа не капираш…

      28
    4. @Komlene
      Којом математиком си ти дошао до бројке од 110 на 100.000 становника, са 11.227 заражених у односу на око 7.000.000 људи (не рачунајући Космет), односно 70 пута сто хиљада? 11.227 / 70 није око 110, већ око 160… Ти ни да рачунаш не знаш…

      18
    5. Od vasih uslova?Pa buzdovanu jedan Grcka otvara granice,a Srbija ima napravljen auto put do Makedonske granice,sto bi se oni iz Srbije maltretirali po nasim iskrpljenim magistralama i putovali po 15 sati do Budve od Beograda,kada na Halkidiki stizu za 7 sati voznje.Nadji na internetu kako izgleda auto put,jer ga u CG neces skoro vidjeti!

      16
    6. Niste dobro računali, jer očigledno ne znate da računate.A evo ja sam izračunala da je u Crnoj Gori 54 obolelih na 100000.I šta ćemo sad?A postavljate neke uslove od 25!Za lekare u Srbiji, u ovoj epidemiji, mogu samo da izrazim poštovanje i divljenje.

      1. Катарина, уопште није проблем број обољелих на 100.000 људи, већ земље у којима постоје стручни епидемиолози гледају број смртности и број тестираних. Епидемиологија је за људе попут Комлена шпанска села, он то не зна. Он мисли да епидемиолог треба да буде ђетић од 20 година који видио није епидемију, а о стручњацима тако ниподаштавајуће говори, јер он никад у животу ништа неће постићи као они. Видите и сами из његових коментара колико слабо све капира, а не зна ни да рачуна.
        Србија има преко 220.000 тестираних, убедљиво највише у региону. Због тога има и највећи број обољелих, који је опет мањи него у Чешкој или Словачкој са које су Србији сличне по том питању, а има још мањи проценат смртности него регија или Аустрија. И то и поред оног огромног таласа од 400.000 људи који су се из тада већ заражених земаља вратили у Србију на почетку пандемије. То је за епидемиологију одраз успјеха. Оно што је заказало јесу два геронтолошка центра. А ови сад који су откривани су већински асимптоматски, тако та ту нема проблема. Епидемија нестаје. Због тога је одабир критеријума броја обољелих на 100.000 доказ неспособности одређених људи, јер се не могу све земље третирати на тај начин.

        1. Hvala na podršci, potpuno se slažem sa vama.Ne bavim se politikom, to me ne interesuje.Samo sam šokirana ovolikim bezobrazlukom.Kažu da je 115 studenata došlo da studira u Srbiju.Neka je, deca i treba da studiraju.Ali slati decu u „nesrećnu Srbiju u kojoj korona nikad neće proći“, medju „gubavce“!
          Bilo kako bilo, nije prijatno dolaziti tamo gde si nepoželjan.Ljudi odavde će to verovatno lako preseći.Kao da je mnogo važno gde ćeš letovati!Mojoj porodici,zbog jakih porodičnih veza, biće malo teže.Ali bože moj, što se mora, mora.Stan nam obilazi prijatelj, suprugova očevina se ionako slabo koristi.Za poreze i turističke takse ćemo videti…

  10. MARKOVICU,UVESELJAVAS OVAJ NAPACENI NAROD SVAKODNEVNIM GLUPOSTINA I NEVIDJENIM NOTORNIM LAZIMA,ISKRENO NAM RECI U SLEDECEM OBRACANJU NACIJI IZ KOJEG SI TI FILMA DRUGAR?

    50
    1. Slovačka ima pogon njemačkog proizvođača zupčanika i transmisija ZF i plate radnicima su 1100 eura. U Pančevu se otvara fabrika istog proizvođača i plate radnicima su 300 eura. Plus ih opština častila plac, država im dala subvencije po svakom zaposlenom. Srbija – evropski Bangladeš. I onda treba očekivati da će onaj koji zarađuje 300 eura ići u inostranstvo na odmor? Taj nema ljeba da jede a ne da ide na more. Bolje vam je da ne pominjete Slovačku, izvršićete samoubistvo kad vidite dokle ste došli i koliko ste propali.

      4
      35
      1. У монтепркну су затворене све фабрике. Можда сам пропустио да је нека отворена?

        32
        1
  11. To je prst u oko srpskom narodu, te mere ce da skinu za koji dan. Inace svi Srbi koji ne zive u CG treba da prodaju svoje kuce i vikendice kraj mora i prodaju ih ISKLJUCIVO SIPTARIMA. Taj novac da uloze u svoju maticu gde su sigurni.

    32
    9
    1. Е свака ти је на месту, кад би се зајебавали. А онда брат Србин из ЦГ прода све куће које имс у Београду шиптарима и тако распродамо шиптарима све српске земље. Врло паметно.

      13
      4
  12. (од ономад)

    Пита „Она мајка што није клела сина кад је играо већ кад се вадио“, другом приликом, кад се вратио после непроспаване ноћи, око ручка следећег дана.
    Елем, пита она колико ће (син) сарми?

    „Три ПА ЈЕДНУ.“

    Прешло у навику,

    мимикри(я)ЈА

    „15. Нити се ужиже свјетиљка и меће под суд него на свијећњак, те
    свијетли свима који су у кући.“
    (Св. Јеванђеље по Матеју 5:15)

    +„….Не постоји „изгубљено“ време, као што не постоји „добијено“ време – постоје само безуспешни покушаји да се изиђе из историје и да се завети предака препусте пијанству тренутних заборава. Тако је и већина Срба помислила да ако утоне у самозаборав да ће и сви други заборавити на њих па ће их коначно „пустити да живе у миру“. Авај, у историји, зато што је она континуитет, ако нека нација и покуша да заборави свој идентитет, друге нације ће је кад-тад подсетити. Због тога је сасвим погрешно оптуживати Југославију за самозаборав – она је била само један правни оквир као и Османлијска или Аустро-угарска империја. Управо супротно – да није било потискивања заветне свести она би била изузетна прилика да се историјско искуство употпуни. Српска нација, која је некада живела просторно расута по разним државама и у три издишуће цивилизације, а сада већ истовремено и у четвртој (модерној) која је била у настанку, добила је Југославијом прилику да се спреми за изазове кобног двадесетог века. Само је требало схватити да је прокламована Југославија заправо била синоним и припрема за једну једину опасност – револуцију као антиисторијски чин и рушење континуитета нације као духовне заједнице. Прилика је пропуштена, али је неумитност историје приредила милионима Срба живот људи 25. часа…“

    …“што се осталога тиче, сматрам да Картагину треба разорити“… заједнички усташе и комунисти на Српство, …па су комунистички добровољци ишли у Хитлерову Немачку на солидарни рад до напада на СССР, …који оно Црногорац их је водио?

    е, проблем је постао озбиљан од 44. кад су они што су ослобађали од Срба и Црну Гору „ослободили Београд“, након што су Руси Град ослободили и отишли

    +„Још не знате што сте учинили – Док чујете од вјешта Гуслара”

    … и у Србији

    …“На неки чудесан начин сви ови проблеми садржани су у Апокалипси. Апокалипса – то је на крају крајева, прича о судбини. О судбини човека који је, као Личност, неодвојив од друштва. Када природа спашава врсту од изумирања, тада животиње не осећају драму постојања, опстанка. Пошто човек бира сам свој пут захваљујући слободи воље, он не може да спаси све људе, него може да спаси само себе. Баш зато он може да спасе друге. Ми не знамо шта је то љубав, ми се са ужасним омаловажавањем односимо према себи самима. Ми неправилно схватамо шта значи волети самога себе, чак се и устручавамо од овог појма. Зато што мислимо да волети самог себе значи бити егоиста. То је грешка. Зато што је љубав – жртва. У том смислу, да је човек не осећа – ово може да примети са стране треће лице. И ви, наравно знате ово, јер је речено: љуби ближњег свога као самога себе. То јест, волети самога себе као да је основа осећања, мерило. И не само зато што је човек постао свестан себе и смисла свог живота него такође и зато што увек треба почињати од самог себе…“

    http://tarkovskiy.su/texty/Tarkovskiy/Slovo.html

    (српски превод, није добар)
    http://patriot.rs/andrej-tarkovski-slovo-o-apokalipsi/

    Један колега, старији, запазили смо, тражио је увек „паметне и релативно јаке“, кад је требало нешто да се носи.
    И налазио је.

    Има онај виц о морнару и тетоважи „ОЉА“

    „…ОЉА“ је уствари

    „Поздрав из СЕВАСТОПОЉА“

    „Спасение из лужи“Тарковский – фильм Ностальгия
    https://www.youtube.com/watch?v=6LLKueUuDCI

    „Како стара латинска пословица каже… “

    Холандија је променила име недавно, имају образложења. Бренд.

    Српска Православна Црква и тамо постоји. Мењају се људи у историјским генерацијама.

    Национални херој холандски је један дечак. Јер су испод нивоа. Воде.

    Није U(u) у наслову.

    Обрт је. Православни је. Обратно је кад је обрнуто. И обраћено.

    Oбрт је ту у смислу „craft“ или обрт у смислу „revolution“?

    Или је пак, ипак, dualno. Револуционарни обрт, занатски тек.

    ДУБРОВАЧКИ АРЦИБИСКУП, Јован Дучић

    Под плочом у цркви окана шарених,

    У митри, под тешким покровом од злата,
    Спи млад с грбовима племићским по стени,
    Арцибискуп Марин, свети потестата.

    Још је папски прстен на руци што клону
    Од младих госпођа љубљена толико;
    И давно се више не чу на амвону
    Он, ког сви гледаху а не слуша нико.

    Жене не верују од кад њега није,
    И с плачем одстоје његова опела —
    Где мужеви плате по молитве двије:
    Једну за мир душе, другу за мир тела.

    Путниче, када се опет вратиш дому,
    И у топлој срећи и јаду студену,
    Ти прислужи светом Марину; и к тому

    Љуби свога ближњег и његову жену.

    „Знаш ти добро шта је…“

    “Даћу вам пастире по срцу вашем.”
    (Јеремија 3,1)

    31
    1
      1. Sve je to lepo, ali sto pomagati Milovu bulumentu…das siptaru a siptar ih guzi posle jer gde god se namnoze sa njima nema zivota. Kupis u Grckoj i Bog da te vidi a mozes isto da izdajes. Grcke plaze daleko lepse, a cene tamo nikad povoljnije kad je rec o nekretninama

        59
        14
        1. Zalive, ipak je to nasa srpska zemlja i bice opet Srbi na vlasti nece Milo 100 godina. Mi lijepo izdavamo tim strancima koji hoce, ne placamo poreze nikakve Milu.

          53
          3
          1. Ма, пусти Залива. Лупета, како ми у Србији кажемо, ко Максим по дивизији.

    1. СТОП ШИРЕЊУ БРАТОМРЖЊЕ од које само бедни шиптарски непријатељи профитирају!

      31
    2. Miroljube Petroviću ti li si? Jesi li ti jedan od onih što predlaže da se mi Srbi iselimo iz CG i odemo svi za BG i Srbiju?

      Ti si bre gori od Mila moja „Srbendo“.

  13. Шта очекивати од Душка једног изузетно неинтелегентног човека?Рече ми један човек да је у Крагујевцу на једвите јаде завршио факултет уз свесрдну помоћ брата који је већ тамо живео и који га је погурао иначе од његовог студирања не би било ништа!

    131
    3
  14. sa liste su nepravedno izostavljeni : Andora,Lihtenštajn,Sanmarino,Island i Grenland a stanovnici tih oblasti su perspektiva našeg turizma

    113
    2
  15. Ма то су мајстори. Вала,ничија није до зоре горела. Срамота од ивог скупа који се не разликује од проливене сптичке јаме.

    161
    9
      1. Kako dece, pa u BG a neki i na Dedinje, kod rodaka ,nose pare i svi ce da ih prime.
        Drugo da li znate_ u BG postoji Komitska ulica, ako ne vjerujete provjerite.

        8
        2
    1. Кад глуперде воде државу + нуле карактерне, онда добијеш само срамоћење разума и ријалити шоу.

      76
      2
      1. Неовисни?! Ваљда независни, побогу брате Перо. Чему усташизми?

        11

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *