Насловна Друштво Сјутра завршна конференција „Активни студенти за одржив развој!“

Сјутра завршна конференција „Активни студенти за одржив развој!“

0
ПОДИЈЕЛИ

Центар за грађанско образовање, Институт Алтернатива и компанија Даилy Пресс – Вијести, организују 25. августа 2017, у 13 часова, у Подгорици, у хотелу Центре Вилле, завршну конференцију и додјелу увјерења за успјешно похађање праксе у оквиру пројекта „Активни студенти за одржив развој!“ који је финансиран од стране ЕУ, саопштили су из Центра за грађанско образовање.

Одабрани студенти прошли су кроз интензиван програм обуке и практичне наставе који су чиниле студијске посјете партнерским организацијама и предузећима, радионице о независном медијском извјештавању и основама јавних политика, уз професионално менторство и праксу у Институту Алтернатива и порталу Вијести у трајању од мјесец дана.

Резултати практичног рада су чланци, извјештаји и документи који се тичу јавних политика а који ће студентима-кињама Факултета политичких наука Универзитета Црне Горе омогућити добру основу за касније професионално усавршавање и лакше прилагођавање условима тржишта рада.

О искуствима током саме реализације пројекта, његовом значају и наученим лекцијама говориће: Дамир Никочевић, координатор пројекта, Милица Ражнатовић, асистенткиња на пројекту из Института Алтернатива ,Сања Брацановић, асистенткиња на пројекту из Вијести, Ива Вујовић, програмска менаџерка и из Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи и Министарство финансија.

Циљ пројекта био је да се допринесе јачању капацитета и сарадње између образовног система, истраживачких центара, као и малих и средњих предузећа, закључује се на крају саопштења ЦГО.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here