Насловна Мозаик Сјутра у Подгорици протест „Стоп насиљу над животињама“

Сјутра у Подгорици протест „Стоп насиљу над животињама“

1
ПОДИЈЕЛИ

У уторак 22. августа, са почетком у 18.30 часова, у Његошевом парку у Подгорици (на платоу код Његошевог споменика), одржаће се протестни скуп грађана и љубитеља животиња из Подгорице и других црногорских градова. Организатор скупа је НВО Пријатељи животиња Подгорица“, а подржаће га и већина осталих организација за заштиту животиња.

„Повод за овај протестни скуп су све учесталији случајеви насиља, масовног тровања и убијања животиња, који готово увијек пролазе некажњено, а само они ријетки починиоци пролазе са изузетно благим казнама. Такво поступање надлежних органа само мотивише починиоце кривичних дјела над животињама, да буду још суровији. Пороблем је и погрешан приступ локалних самоуправа у рјешавању проблема напуштених животиња. Да напоменемо да Црна Гора још увијек нема урађену базу података за чиповање свих паса и мачака, као и регистровање свих одгајивачница на територији државе. На томе наша организација инсистира већ дуже времена, али без конкретних резултата, а мишљења смо да је то кључ рјешавања свих проблема. У сарадњи са осталим организацијама које сачињавају Мрежу за заштиту паса и мачака покушали смо да са надлежним органима пронађемо рјешење за проблеме са напуштеним животињама, несавјесним власницима, илегалним одгајивачницама и сл. али осим неких обећања, ништа више од тога нисмо постигли. Зато смо одлучили да узмемо ствар у своје руке и да извршимо максималан притисак на надлежне. Овај протест биће само почетак наших даљих акција“, навели су у саопштењу НВО Пријатељи животиња Подгорица, чији је директор Драгоје Влаховић.

Они позивају све грађане, љубитеље животиња, невладин сектор и остале који подржавају рад ове НВО, да им се сјутра придруже на протесту.

„Позив смо упутили и свим надлежним државним и општинским институцијама, као и представницима иностраних Мисија у Црној Гори. Такође позивамо и све медије да испрате овај догађај и обавијесте јавност о нашим захтјевима и даљим плановима, као што су то и у претходном периоду радили“, навели су из ове НВО.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here