Насловна Друштво Сјутра трибина Равногорског покрета у Црној Гори

Сјутра трибина Равногорског покрета у Црној Гори

0
ПОДИЈЕЛИ

Равногорски покрет у Црној Гори организује сјутра трибину на којој ће учествовати војвода Милета Павићевић – Чича, историчар проф. др Саво Марковић, професор филозофије и новинар Иван Милошевић, професор социологије и публициста Миљан Станишић, и бивши обавјештајни официр Есад Мумимовић.

Cetnici

Подсјетићемо вас да се Равногорски покрет на челу са генералом Драгољубом Михаиловићем, током Другог свјетског рата, борио на страни савезника и да је он за своје заслуге добио признања и ордење Шарла де Гола, а посмртно га је 1947. године одликовао и амерички предсједник Хари Труман.

„Већ 70 година у Црној Гори се још увијек не зна права истина о равногорском покрету и Југословенској војсци у отаџбини, па бисмо жељели да са вама разговарамо о могућностима сарадње како да такву слику о генералу Михаиловићу, његовој војсци и идеологији, промијенимо. Генерал Михаиловић је имао велику подршку народа и својих војника и у Црној Гори према којима су се комунистичке власти 1945 године сурово обрачунали и већином су их у Словенији стријељали“, саопштили су из те организације.

Равногорски покрет у Црној Гори прије два мјесеца поднио је захтјев за регистрацију у Министарству унутрањих послова, али до сада нијесу добили никакву повратну информацију.

Трибина ће се организовати сјутра, у просторијама књижаре Матице српске, са почетком у 19 часова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here