Насловна Друштво Сјутра почиње упис првака, траје до 30. априла

Сјутра почиње упис првака, траје до 30. априла

0
ПОДИЈЕЛИ

Упис дјеце у први разред основне школе почеће сјутра и трајаће до 30. априла 2015. године, саопштено је из Министарства просвјете.

prvaci

У школу се, како се наводи у саопштењу Министарства просвјете, уписују дјеца која су рођена 2009. године, тачније која ће у календарској години, у којој почињу да похађају школу, навршити шест година живота.

„Приликом уписа потребно је доставити љекарско увјерење надлежне здравствене установе. Уколико се дијете не налази на списку дорасле за школу, који је свака школа добила из матичне евиденције грађана Црне Горе, потребно је доставити и извод из матичне евиденције рођених. Школа, која за то има могућности, врши тестирање дјеце за упис у први разред“, наводе из Министарства.

Дјетету се, како наводе, може одобрити упис прије навршетка шесте година живота, на приједлог родитеља и по одобрењу надлежне комисије.

„На предлог надлежне здравствене службе или посебне комисије дјетету се може одложити почетак школовања за једну школску годину, уз сагласност родитеља, ако се утврди да дијете није спремно за полазак у школу. Будући да је основно образовање обавезно, родитељи, односно старатељи обавезни су да упишу дјецу у први разред“, истиче се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here