Насловна Политика Сједница Савјета за одбрану и безбједност у петак

Сједница Савјета за одбрану и безбједност у петак

0
ПОДИЈЕЛИ

Према незваничним информација сједница Савјета за одбрану и безбједност требало би да се одржи у петак. Подсјетимо, сједница је требало да буде одржана прије мјесец, али је одложена јер на њу није дошао премијер Мило Ђукановић.

miloprijem

Предсједник државе Филип Вујановић, Парламента Ранко Кривокапић и Владе Мило Ђукановић разговараће између осталог и о оставци коју је Боро Вучинић дао на мјесто директора Агенције за националну безбједност АНБ .

Кривокапић је у децембру прошле године упутио Вујановићу предлог за одржавање сједнице. Он је тада најавио да ће тражити да једина тачка дневног реда буде разматрање стања у безбједносном сектору у свијетлу евроатлантских приоритета и повлачење директора АНБ-а са функције.

Вучинић је 9. децембра поднио оставку након, како је саопштио,  разговора и договора са Ђукановићем.

Оставка Вучинића била је изненађујућа, иако се о томе одавно спекулисало наводно због тога што се Ђукановић и потпредсједником Душко Марковићем нису слагали са начином на који води службу. Само 20 дана прије подношења оставке, замјеник генералног секретара НАТО-а, генерал Александер Вершбо у сусрету са Вучинићем у Бриселу “поздравио је напредак направљен у реформисању АНБ и јачању односа са НАТО-ом и савезницима“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here