Насловна Политика Сиријска војска преузела контролу у предградју Дамаска

Сиријска војска преузела контролу у предградју Дамаска

0
ПОДИЈЕЛИ

376213_sirija01reutersfoto-suhaib-salem_f

Сиријска војска уз подршку бораца либанске шиитске групе Хезболах и других прорежимских милиција данас је поново преузела контролу над предградјем јужно од Дамаска, Сбеинехом, великом побуњеничком енклавом, саопштила је сиријска државна телевизија и опозициона Опсерваторија за људска права.

„Сбеинех је био један од најважнијих побуњеничких позиција у предградјима Дамаска. Побуњеници у јужном Дамаску сада су практично одсечени од свих путева за њихово снабдевање“, рекао је директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман, пренела је агенција АФП.

Државна телевизија је навела да је „наша храбра војска преузела контролу…у Сбеинеху…и оближењем селу Газалаху у провинцији Дамаск после сламања последњег терористичког положаја тамо“.

Интензивна кампања преузимања контроле у Сбеинеху трајала је девет дана, а војска је загосподарила тим подручјима после годину дана.

Опсерваторија је саопштила да су обе стране имале vелике губитке у сукобима јужно од Дамаска, где је конфликт много више секташки него у другим деловима Сирије.

У Сирији је од почетка сукоба, у марту 2011. године, више од 120.000 људи изгубило живот, а преко два милиона људи је избегло из земље због грађанског рата.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here