Насловна Друштво Сиријска армија ушла у град Мејадин, жестоке борбе са терористима ДАЕШ-а

Сиријска армија ушла у град Мејадин, жестоке борбе са терористима ДАЕШ-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Сиријска армија ушла је у град Мејадин, 45 километара источно од Дејр ел Зора, где се налази једно од највећих упоришта терориста ДАЕШ-а, саопштио је представник владиних снага.

„Сиријска армија је ушла у Мејадин и под њеном контролом је пијаца на западу града, као и тврђава Ел Рахба и област Савами ел Гаљал. Жестоке борбе армије и терориста ДАЕШ-а воде се у јужном делу града, у којем је војска заузела фарме Ел Шабли и област Мадфаија“, изјавио је сиријски генерал.

Он је навео да армија обезбеђује хуманитарне коридоре за излазак цивила из града. Терористи, ипак, и даље држе један број грађана као „живи штит“. Сиријска државна телевизија је саопштила да је током операције у Мејадину ликвидиран велики број терориста.

Борци ДАЕШ-а у Мејадину добијају оружје, муницију и људство с територије Ирака преко пограничног града Абукемала. Из овог насеља мобилни одреди ДАЕШ-а покушавају да предузму контранапад на владине снаге ближе Дејр ел Зору и положаје армије на траси Палмира — Дејр ел Зор, која се сматра главним путем за снабдевање административног центра провинције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here