Насловна Друштво Сиријска армија уз подршку руске авијације отвара два нова фронта

Сиријска армија уз подршку руске авијације отвара два нова фронта

0
ПОДИЈЕЛИ

Сиријска армија са савезницима, а уз подршку руске авијације, успјешно потискује одреде Исламске државе око Деир-ез-Зора, Каријатејна и Палмире, пишу Факти.

Агенција наводи да су терористи око Деир-ез-Зора изгубили све што су освојили у протеклих десет дана, а браниоцима тог великог града усред пустиње стигла је у помоћ 104-та падобранска бригада која је до њега пребачена транспортним хеликоптерима.

Код Палмире је током последњих 20 сати дошло до прелома у ратним збивањима. Владине снаге су преузеле иницијативу и преузеле контролу над важном мањом планином Џабал Тијас. То им је отворило пут за напад на нафтна поља Ал-Махр, Џира и Џазал. На другом ударном правцу је очистила велики простор око Каријатејна и истјерала ИД са гасног поља Ал-Баир ал-Маре.

Отвара се и трећи, а наредних дана и четврти фронт

Како преносе Факти, сиријска армија почела је продирање према Ал-Бабу који труска армија безуспјешно опседа већ недељама. Већ је заузела важно насеље Суран и натјерала терористе да бјеже према Ал-Бабу. Истовремено, напада још два насеља која јој „стоје на путу“ – Серџу и Маран.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here