Насловна Друштво Сирија: Снијег прекинуо рат, први дан без погинулих

Сирија: Снијег прекинуо рат, први дан без погинулих

0
ПОДИЈЕЛИ

Опсерваторија за људска права саопштила је да јуче, први пут у посљедње три године није регистрована ниједна жртва у сукобу у Сирији, пошто су због обилних снијежних падавина обустављене борбене активности.

sirija

Директор Опсерваторије која има сједиште у Лондону Рами Абдел Рахман потврдио је да јуче није забиљеђена ниједна нова смрт.

„Због снијега су значајно порасле хуманитарне потребе, али су падавине такође заштитиле Сиријце од борби, пуцњаве, граната и ваздушних напада“, истакао је он.

Друге мреже сиријских активиста такође нијесу забиљежиле жртве током јучерашњег дана.

Снажна зимска олуја захватила је Сирију и велики дио Блиског истока, приморавши сиријске избеглице, које су напустиле своју земљу због грађанског рата, да се збијају у избјегличким логорима не би ли се загријале.

Већи дио Сирије, укључујући пријестоницу Дамаск, јуче је прекрио снијег, што је узроковало мањак горива и електричне енергије.

Опсерваторија је, међутим, додала да су данас поновно обновљени сукоби у Сирији пошто се вријеме благо побољшало. У оружаном конфликту у тој земљи је од његовог избијања, у марту 2011. године смртно је страдало више од 200.000 људи, а само у децембру је погинуло најмање 4.358 особа.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here