Насловна Политика Сирија се захвалила Русији и Кини због вета у Савјету безбједности

Сирија се захвалила Русији и Кини због вета у Савјету безбједности

0
ПОДИЈЕЛИ

Дамаск је захвалан Москви и Пекингу за одлуку да ставе вето у Савјету безбједности УН-а на нацрт резолуције о прекиду ватре у Алепу којим би било предвиђено да се не напада Нусра фронт и ДАЕШ чиме би они добили прилику да се прегрупишу и поновое своје злочине, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова САР, преноси „Спутњик“.

Русија и Кина су у понедјељак су блокирале нацрт резолуције о хуманитарној ситуацији у Алепу, подсјећа овај медиј, у којем се позива на прекид ватре у Алепу, укључујући и прекид напада на положаје терористичке групе Нусра фронт и ДАЕШ на седам дана.

Руски амбасадор у УН Виталиј Чуркин изјавио је да је коначна верзија документа представљена само неколико сати пре гласања.

alepo
Алепо

Подсјетимо, фракције Ал-каиде које САД назива „умјереном опозицијом“ и „побуњеницима“ одбили су да напусте Алепо, а министар спољних послова Русије Сергеј Лавров казао је да свако ко не напусти град биће сматран терористом и биће уништен.

„Сирија изражава захвалност Русији и Кини због употребе права вета на нацрт резолуције који проглашава примирје а не предвиђа излазак бораца из источног Алепа. Такво примирје пружиће прилику терористима да се прегрупишу и понове своје злочине,“ наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Сирије.

Дамаск, како је нагласшено намјерава да појача пружање сваке врсте помоћи грађанима који су били жртве милитаната.

„Елиминисање тероризма је једини начин да се олакша патња невиних цивила и да им се обезбиједи пристојан живот у безбједности и стабилности,“ саопштило је Министарство спољних послова Сирије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here