Насловна Друштво СИПА тражи помоћ грађана око идентификације напада на Вучића (ФОТО)

СИПА тражи помоћ грађана око идентификације напада на Вучића (ФОТО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Државна агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) позвала је грађане да пружањем корисних информација или откривањем идентитета особа са фотографија помогну при идентификацији особа које се могу довести у везу са нападом на премијера Србије Александра Вучића, који се догодио 11.7.2015. године у Поточарима.

СИПА је на веб сајту објавила шест фотографија где се види појединацно пет особа које су учествовале у нападу на српског премијера у Поточарима.

– Све корисне информације грађани могу доставити лично у просторијама СИПА, или у најближој полицијској станици, као и путем бесплатне анонимне телефонске линије „Кримоловци” на број 080/020-505. Доступан им је и електронски образац за пријаву кривичног дела на wеб страници СИПА – поручују из СИПА и апелују на грађане да не злоупотрељавају поменути број пружањем нетачних и непроверених информације.

Истрага око напада на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима 11. јула 2015. године и даље траје. У Тужилаштво БиХ десетак дана након напада саслушани су Алмир Мердић, Елведин Химзић и Мујо Диздаревић из Тешња, али против њих није подигнута оптужница.

Драган Мектић, министар безбедности БиХ, каже за „Новости“ да није задовољан како тече ова истрага и да је после напада на премијера Вучића остала велика мрља за БиХ.

napad vucic 2

napad vucic 3

napad vucic 4

napad vucic 5

napad vucic 6

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here