Насловна Друштво Синдикат Војске ЦГ маршираће Подгорицом: Сви у колону „За истину, правду и...

Синдикат Војске ЦГ маршираће Подгорицом: Сви у колону „За истину, правду и достојанство!“

4
ПОДИЈЕЛИ

Протестно окупљање и протестни марш Синдиката одбране и војске Црне Горе, под слоганом ”За истину, правду и достојанство!”, одржаће се на главном подгоричком тргу, дана 9. септембра 2017. године, с почетком у 10 часова.

Како је најављено из СОВЦГ, након окупљања у 10 часова у центру Подгорице, учесници ће формирати колону која ће се кретати трасом: Трг Независности — ул. Слободе — бул. Светог Петра Цетињског — бул. Јована Томашевића — бул. Ивана Црнојевића — ул. Слободе.

„Повод за организовање наведеног јавног окупљања и протестног марша је незадовољство проузроковано незаконитим престанком професионалне службе у Војсци већем броју војника и војникиња по уговору, пасиван однос надлежних државних органа и институција на утврђивању чињеничног стања у вези са овим случајем и потпуна опструкција социјалног дијалога од стране Министарства одбране“, навели су из СОВЦГ.

Циљ јавног окупљања и протестног марша, како кажу, је да се изврши јавни притисак на надлежне институције да спроведу хитну, потпуну и транспарентну истрагу у вези са престанком професионалне службе у Војсци Црне Горе за већи број војника, под сумњивим околностима, те да се у складу са утврђеним чињеничним стањем предузму одговарајуће мјере у складу са законом.

„Осим нашег чланства и запослених у Војсци Црне Горе, позивамо да у колону ‘За истину, правду и достојанство!’ стану сви који вјерују у ове вриједности, који нас подржавају да се за њих изборимо и који прихватају циљ који смо поставили“, поручују они.

Синдикат истиче да ће ова активност трајати до остваривања постављених циљева.

 

ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Da li jedna claniva Natoa to smije da uradi,da izvede vojsku protiv vlasti i Vrhovne komande?
  Tako cete biti optuzniza za izdaju i veleizdaju,zato stojte tamo i cekajte momenat,a on ce doci i tada izadjite na ulicu narvno sa punom opremom to je bolje,ovako ce vas sve potjerati i ostviti bez posla,razmislite malo!

 2. 0
  0

  Slika i prilika desavanja u nedostatku solidarnosti.
  Parcijalno, sebicno, svako reaguje kad do njega dodje. To je obicno kasno.
  Umjesto, ujedinjeno, zajedno, slozno, organizovano, svi za jednoga jedan za sve. Reagovanje kad do mene dodje, sebicno, uskogrudo i glupo.
  Nikad pameti.

 3. 0
  0

  Stvarno, NATO je zabrinut i za Crnu Goru i za VCG? Sebi su obezbedili kakvog-takvog saveznika na južnom krilu, smanjili ruski uticaj. Neće biti iznenađenje, ako i ostatak VCG raspuste uz obrazloženje da će vas NATO braniti i garantovati sigurnost. Naravno, vi ćete to sve platiti po NATO standardima!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here