Насловна Друштво Симовић купио акције код Душка Кнежевића

Симовић купио акције код Душка Кнежевића

0
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник Скупштине Црне Горе и посланик ДПС-а Милутин Симовић пријавио је Комисији за спречавање сукоба интереса да је прошле године купио 79 акција у акционарском друштву Стакленици, које је у власништву Атласмонт фонда којим управља Душко Кнежевић.
SIMOVIC

Стакленици су сада у стечају али је њихова имовина, прије свега земљиште, изузетно вриједна и акционари могу стећи велику корист. Наиме, на том земљишту Агласмонт планира градњу „Новог града”, који, према прелиминарном концепту, предвиђа да се на простору од 10 хектара изгради шопинг центар са бројним садржајима, пише Дан.

Осим акција у Стакленицима, бивши министар пољопривреде Симовић пријавио је да му је посланичка плата 1.550 евра, док додатних 225 евра добија за учешће у радним групама за израду предлога закона и других аката. На његово име се, судећи према подацима из извјештаја о имовини и приходима, званично не води ниједна некретнина. Симовић је пријавио Комисији да је Хипо Алпе Адрија банци дужан 2.900 евра.

Симовићева супруга Љиљана запослена је у Министарству пољопривреде и руралног развоја, гдје јој је плата 510 евра, док као члан Управног одбора у Фонду за пензијско и инвалидско осигурање прима накнаду од 487 евра.

За разлику од супруга, она посједује бројне некретнине. У извјештају о имовини се наводи да се на њено име води кућа са плацем у Подгорици од 214 метара квадратних. Такође, власница је грађевинског земљишта од 253 квадрата на Жабљаку, као и брвнаре у истој општини, површине 85 метара квадратних.

На њено име се води и аутомобил „голф” произведен 2007. године, као и 405 акција у компанији Југопетрол. Симовићева је пријавила да је Првој банци дужна око 4.600 евра.

Њихова кћерка Милена Симовић власница је стана од 72 метра квадратна.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here