Насловна Друштво Симоновићева не зна да јој је кћерка уписана као власница стана?

Симоновићева не зна да јој је кћерка уписана као власница стана?

1
ПОДИЈЕЛИ

Суткиња Врховног суда и предсједница Удружења судија Црне Горе Хаснија Симоновић више од годину не пријављује Агенцији за спречавање корупције (АСК) да је њена кћерка Ива Симоновић купила стан од 62 квадрата у Подгорици.

То произлази из података АСК и Управе за некретнине.

Суткиња је по закону дужна да пријави имовину и њене кћерке, као члана домаћинства.

Ради се о стану у изградњи, који се налази недалеко од Везировог моста у Подгорици у згради бизнисмена Раденка Радојичића, који је између осталог власник познатог подгоричког ресторана „Маша“

Према подацима Управе за некретнине, стан је уписан на Иву Симоновић још у марту прошле године.

Ипак, суткиња у посљедњем извјештају о својој и имовини породице – 28. марта ове године за АСК то не помиње.

У разговору са новинарем “Вијести” Симоновић тврди да није знала да јој је на кћерку уписан стан и да он заправо и не постоји.

„Ми смо имали велики стан у дијелу Преко Мораче, па смо га продали и купили мањи. Од тих средстава смо имали намјеру да купимо стан за Иву. Наш пријатељ Раденко Радојичић нам је понудио рјешење које нам је у том тренутку било најповољније, јер је правио двије зграде код Везировог моста. То рјешење је изгледало повољно. Јефтино смо купили стан. Али је испало да је то заправо била најнеповољнија варијанта. Наиме, остао је само костур те зграде. Сва је под хипотеком. Стана нема…“, казала је Симоновићева.

Додала је да се власник није могао укњижити.

„Самим тим није се могла укњижити ни моја кћерка, а тиме ни ја Агенцији за спречавање корупције нисам могла пријавити нешто чега нема.  Агенцији сам пријавила све што је требало да се пријави. Тај стан се у катастру, колико ја знам, води ваљда на банку“, рекла је Симоновић.

У катастру се може видјети да се стан не води на банку и да је под бројним теретима због милионских дугова фирми „Капацитy“ и „РР Инжињеринг“, које су у власништву Радојичића.

Он је тај стан између осталог заложио за неколико милионских кредита у Црногорској комерцијалној банци (ЦКБ) и Првој банци, Аца Ђукановића брата бивсег премијера.

Суткиња каже да им је Радојичић раније обећао да ће терети убрзо бити склоњени.

„Ми смо се срели са Раденком. Он је казао да видимо да се понуди нека другачија варијанта. Видјели смо да су неки покренули поступак против њега како би се наплатили. Да ли ћемо и ми ићи судским поступком, или ако се води на фирму преко стечаја да се пријавимо као повјерилац, не знам. Нисам сигурна. Оно што је врло битно и због чега ме зовете, је да није било опције да пријавимо нешто што не постоји. То је само зграда – костур. Унутра нема ни станова, нити ичега“, истакла је Симоновићева.

Хипотеку уписали Чеси, који се повезују са криминалцима

Над имовином кћерке суткиње Симоновић хипотеке имају приватне фирме – „ОТП факторинг“ и „Зурекон с.р.о“ из Чешке.

Центар за истраживачко новинарство Црне Горе (ЦИН-ЦГ) раније је објавио да је „Зурецон с.р.о“ откупио милионске дугове 20-ак компанија из Црне Горе, међу којима је и фирма “Нокић Цомпанy” Рожајца Фахрудина Нокића, који се повезује са групом оптуженог наркобоса Насера Кељмендија.

Ради се о дуговима које је прије неколико година потраживала Прва банка. Компанија „Зурецон с.р.о.“ је у пословној вези са чешком фирмом „Лунез Оне с.р.о.“, која је од Прве банке откупила кредите издате компанији осуђеног наркобоса Дарка Шарића.

„Ви знате чиме се ја бавим. Судија сам 28 година. Нити знам ко су те фирме, ни ко стоји иза њих. Са Раденкон се знамо из ресторана ’Маша’. Имам примјерак уговора гдје је писало да се не може укњижити стан нити било шта радити. Како је то дошло до катастра ја стварно не знам. Обећавао је да ће ријешити ситуацију, па је послије рекао да је у проблему да банка све узима и да више ни ’Маша’ није његова…“, рекла је Симоновићева.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here