Насловна Политика Шидло: Меркел са избјеглицама широм отворила врата и онима који сију смрт

Шидло: Меркел са избјеглицама широм отворила врата и онима који сију смрт

0
ПОДИЈЕЛИ

Пољска премијерка Беата Шидло оптужила је европске званичнике, прије свега њемачку канцеларку Ангелу Меркел, да су отварајући широм врата избјеглицама отворили капије Европе и онима који сију смрт и апеловала да Европска унија коначно замијени политичку коректност здравим политичким разумом.

„Многи политичари кажу да не треба да повезујемо миграцијску политику са тероризмом. У извесној мјери то је разумљиво, уколико говоримо о онима који су заиста избјеглице. Али тако широко отварање, посебно од стране канцеларке Меркел која је позвала у Европу тако много избеглица, искористили су они који данас сију смрт“, казала је Беата Шидло за пољску националну телевизију.

Пољска премијерка поводом последњих терористичких напада у Барселони апеловала је на европске званичнике да се тргну из летаргије и да коначно почну да бране безбједност Европљана.

„Европа мора да се пробуди из летаргије и да почне да мисли и својој безбједности. Треба се дићи са кољена и не плашити се да се погледа истини у очи. Европске елите или не увиђају тај проблем, или их је прерастао или су дошле до закључка да ће свијет већ бити такав. Ми на то не пристајемо“, казала је премијерка.

Беата Шидло поновила је да нема цијене за коју би њена влада била спремна да прода безбједност Пољака.

„За мене је најважније то да у Европи нађемо партнере у европским елитама да видимо како да се боримо против тероризма. Не треба да се плашимо да о томе говоримо, нека ту политичку коректност замијени коначно здрав политички разум“, казала је Шидло.

Политичка трезвеност једног од пољских политичара, потпредсједника Европског парламента за пољску владајућу странку Право и Правда Ришарда Чарњецког изазвала је, међутим, крајем седмице скандал када је Чарњецки на вијест да либијска погранична стража почиње да пуца на бродове невладиних организација који спасавају избеглице, на Твитеру написао „Коначно!!!“.

Од одушевљења Чарњецког што се пуца на активисте невладиних организација, оградила се на Твитеру и интернету маса Пољака огорчена што пољски политичар и потпредсједник ЕП позива да се пуца на неонаоружне људе који само спасавају животе других.

Извор: Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here