Насловна Мозаик Си-Ен-Ен назвао куполе руског храма минаретима

Си-Ен-Ен назвао куполе руског храма минаретима

3
ПОДИЈЕЛИ

Си-Ен-Ен је погрешно назвао куполе Храма Василија Блаженог приказане на насловној страници недељника „Тајм“ „минаретима“.

Израз минарет користи се само у исламској архитектури. То је саставни део џамије, и нема никакве везе са хришћанском црквом.

Грешку која је објављена на сајту Си-Ен-Ена приметио је заменик уредника московског бироа агенције „Блумберг“ Скот Роуз. Он је објавио фотографију првобитне објаве на свом налогу на Твитеру.

На новој објави чланак је ажуриран, а грешка исправљена. „Објашњење: Ова прича је ажурирана да би се прецизније описала руска архитектура“, наводи се у коментару текста. У новој верзији употребљен је израз „купола“.

Претходно се у медијима појавила информација да је амерички недељник „Тајм“ на својој насловници објавио фотографију Беле куће која прелази у Храм Светог Василија Блаженог у Москви. Очекује се да часопис буде објављен 29. маја 2017. године.

(rs.sputniknews.com, iskra.co)

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nije to nikakva greška, to je otvoreni šovinizam i mržnja koji šire ovi „psi rata“, oni su svojim dezinformacijama i lažima odgovorni za smrt miliona nedužnih ljudi širom svijeta!

  • 0
   0

   Мислиш ли ти да они имају појма шта је православна црква а шта џамија ? Њима је све то исто.Они чак и мјесто гдје се одржавају сатански обреди називају црквом.У Америци је уредно регистрована вјерска организација под називом тзв.“сатанистичка црква“.То најбоље говори колики су Американци идиоти.Почевши од њиховог предсједника па све до професора на универзитетима.Што је најгоре такви нама кроје судбину.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here