Насловна Политика Си-Ен-Ен цензурисао интервју са Чуркином

Си-Ен-Ен цензурисао интервју са Чуркином

0
ПОДИЈЕЛИ

vitalij-curkinАмеричка ТВ мрежа Си-Ен-Ен цензурисала интервју са сталним руским представником у УН Виталијем Чуркином, изоставивши његов коментар о подршци сиријског народа председнику Башару ел Асаду и изјаву о опозицији која омета испоруку хуманитарне помоћи.

Коментар сталног руског ппредставника у УН Виталија Чуркина о подршци сирисјког народа председнику Башару ел Асаду изостављен је из интервјуа на америчкој ТВ мрежи Си-Ен-Ен.

Интервју с Чуркином радила је новинарка Кристијан Аманпур и емитован је у уторак увече.

Из интервјуа су изостављени одговори Чуркина на два кључна питања, пренео је Итар-Тас, од којих је једно о улози Асада након што прелазни процес започне у Сирији.

„То је нешто о чему ће Сиријци одлучити“, изостављена је та изјава Чуркина, као и изјава да треба узети у обзир и чињеницу да велики део сиријског становништва подржава Асада.

Чуркин је рекао у интервјуу, што није пренето, „пустимо да започне дијалог и дозволимо Сиријцима да одлуче којим ће путем ићи када се оконча конфликт“, пренела је руска агенција.

Си-Ен-Ен је изоставио и Чуркинов коментар да је неприхватљиво да опозиција поставља било какав предуслов за почетак преговора о Сирији у Женеви 22. јануара, као и његову процену активности побуњеника и земаља које их подржавају на ометању испоруке хуманитарне помоћи.

Изостављена је и изјава, наводи Итар-Тас, да нико не зна ко утиче на стотине или најмање десетине јаких оружаних група на терену због којих су хуманитарне активности отежане.

Према речима Чуркина, треба идентификовати те земље и оне треба да преузму одговорност тих група које спречавају евакуацију грађана из опкољених области.

Због тога је, како је рекао Чуркин, протеклих неколико месеци било бројних ситуација када се сиријска влада сагласила са евакуацијом грађана, али су то спречиле опозиционе групе.

Још једна интересантна ствар није дошла до америчких гледалаца, а то је да, кад год је дошло до тога да становници напусте неку опкољену област, они су увек прелазили на територију под контролом сиријске владе, рекао је Чуркин и истакао да то много говори о томе на чију се хуманитарну подршку ослања сиријски народ.

Чуркин је у среду изјавио за Итар-Тас да жали што је интервју с њим на Си-Ен-Ен-у емитован у скраћеној верзији и да су из њега изостављени кључни делови о сиријској кризи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here