Насловна Политика Северна Кореја, погубљења због ТВ емисија?

Северна Кореја, погубљења због ТВ емисија?

0
ПОДИЈЕЛИ

Koreja-tv

Око осамдесет људи наводно је погубљено почетком месеца у Северној Кореји. Многи од њих стрељани су због гледања кријумчарених јужнокорејских ТВ емисија. Власти у граду Вонсану окупили су 10.000 људи на стадиону да гледају стрељање осморо људи, тврди очевидац, а преносе јужнокорејски медији.

Северна Кореја је почетком месеца наводно јавно погубила осамдесетак људи, од којих многе од њих због гледања кријумчарених јужнокорејских телевизијских емисија, објавио је јужнокорејски лист Џонг Анг Илбо.

Тај лист се позвао на један неименовани извор, али је најмање једна севернокорејска дезертерска група потврдила да је пре неколико месеци чула гласине о плановима за јавна погубљења, што даје на тежини најновијим извештајима из те земље, пренела је агенција АФП.

Извор на који се позвао Џонг Анг Илбо, који је наводно упознат са унутрашњополитичким питањима Северне Кореје и недавно се вратио из те државе, навео је да су јавна погубљења извршена 3. новембра у седам севернокорејских градова.

Према наводима тог извора, који се позвао на извештај једног очевица, власти су у граду Вонсану на истоку Северне Кореје окупили 10.000 људи на једном стадиону како би гледали погубљење осморо људи стрељањем.

Већина њих је била оптужена за гледање илегалних јужнокорејских телевизијских драма, али неки за проституцију.

Гледање недозвољених страних филмова или ТВ емисија, посебно оних са капиталистичког Запада, сматра се тешким преступом у Северној Кореји.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here