Насловна Политика Сеул: Пјонгјанг може да угрози САД

Сеул: Пјонгјанг може да угрози САД

0
ПОДИЈЕЛИ

Пјонгјанг има капацитет да производи нуклеарне направе за ракете које могу угрозити и САД, тврде у Сеулу.

raketa

Министарство одбране Јужне Кореје упозорило је да је Сјеверна Кореја достигла значајан технолошки ниво да може да производи минијатурне нуклеарне направе, које се могу постављати на више ракета.

Способности Сјеверне Кореје да учини мањим нуклеарна наоружања чини се да је достигла значајан ниво, указује Министарство, а преноси АФП.

Министарство истиче да је Сјеверна Кореја, највјероватније, произвела 40 килограма плутонијума спремног за нуклеарно наоружање, кроз репроцесуирање потрошеног нуклеарног горива, и да сада ради на богаћењу уранијума.

Претпоставља се да је Сјеверна Кореја стекла капацитете за развој ракета које би могле угрозити и САД, указује Министарство.

Пјонгјанг је 2012. показао да има капацитете ракета лансирањем сателита у орбиту, али још није спровео тест који би показао да има технологију за повратак потребан за интерконтиненталне ракете.

Један неименовани званичник министарства одбране агенцији Јонхап је казао да је Сјеверна Кореја повећала домет својих ракета на 10.000 километара, са ранијих 7.000.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here