Насловна Друштво Шешељу орден Белог анђела

Шешељу орден Белог анђела

1
ПОДИЈЕЛИ

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ одликован је у манастиру Милешева орденом Белог анђела првог реда.

seselj

Шешеља је одликовао владика милешевски Филарет, а радикали су вест о одликовању објавили на Фејсбуку.

Исти орден владика Филарет је у мају 2013. доделио тадашњој министарки здравља Славици Ђукић Дејановић и државном секретару министарства здравља проф. др Владимиру Ђукићу за допринос реституцији црквене имовине. Овим орденом је одликован и Ивица Дачић.

Потез милешевског владике Српске православне цркве (СПЦ) Филарета да одликује председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља орденом Белог анђела представља „шамар“ свим жртвама Шешељеве политике, оценио је вечерас директор Центра за истраживање религије, политике и друштва Никола Кнежевић .

„Одликовати особу која је позната по својим све само не хришћанским ставовима и још увек под оптужбом за ратне злочине, представља шамар свим особама које су током деведесетих пропатиле због погубне Шешељеве реторике и политике. Такав чин је чиста провокација и шамар у образ СПЦ и верника уопште“, рекао је Кнежевић за агенцију Бета.

Додао је да га потез владике Филарета не изненађује с обзиром на његову прошлост, али га изненађује то што га у СПЦ нико до сада није позвао на одговорност.

„Какав утисак се стиче после примера којих смо претодних месеци били сведоци: након што је бискуп Владо Кошић упоређивао патње Дариа Кордића са Христом или ово трагикомично одликовање Шешеља? За своје поступке нико не сноси одговорност, а самим тим изостаје и фундаментална одговорност према прошлости и жртвама минулих сукоба“, казао је Кнежевић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Шешељ дефинитивно заслужује да буде награђен. Свак може бити оптужен али то треба доказати. Шешељ је побиједио антисрпски Хашки Суд и доказао да је невин. И сви о томе ћуте, а Суд не доноси пресуду.
    На основу оптужбе поједини центри пласирају саопштења, гледајући да се додворе Шешељевим непријатељима. Зашто не пођу од тезе да је свак невин док се другачије не докаже. Срам их било, нека се стиде, толико су биједни и ниски, да је сувишно коментарисати о њима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here