Насловна Политика Шешељ: Зашто би делили Косово и Метохију са Албанцима, све је наше...

Шешељ: Зашто би делили Косово и Метохију са Албанцима, све је наше !

3
ПОДИЈЕЛИ
Председник СРС Војислав Шешељ у интервјуу за „Новости“ одговара на питање шта мисли о предлогу разграничења на Косову и Метохији. Што да се са Албанцима разграничавамо на својој територији? Све је наше, па да делимо са њима. Може, ми да њима дамо пола Косова, а они нама пола Албаније, каже Војислав Шешељ.

– Ја сам дијалог о Косову* водио у најранијем детињству са мајком која је, иако неписмена, напамет знала више од стотину српских јуначких народних песама. За мене је тај дијалог давно завршен. Постоји само Лазарева клетва за онога ко га изда или одлучи да га преда.

* Шта мислите о притисцима Америке да питање Косова* остане отворено и нерешено?

– Те информације су сумњивог карактера, мислим да то неко тако безвезе пласира.

* Верујете да Вучића не притискају због Космета?

– Притискају га да што пре пристане на независност Косова, јер кад кажу да се „нормализују односи“, то значи признање независности. Не мора Вучић да каже признајем, он то фактички може да уради, довољно им је да Косово уђе у састав УН. Србија на то не сме никако да пристане.

* По проценама агенција за истраживање јавног мњења за протеклих неколико месеци, СРС има четири одсто подршке грађана. Верујете ли да на предстојећим изборима у Београду можете да пређете цензус?

– Тренутно у Србији нема ниједна озбиљна агенција за истраживање јавног мњења. Ове које глуме да истражују су инструментализоване од стране режима. Задатак им је да убијају у појам опозиционе странке и да утицајем на јавно мњење сугеришу грађанима за кога ће гласати, како би Београђани дигли руке од онога за кога закључе да нема шанси. Избори ће доста зависити од предизборне кампање, наступа сваке странке, а полако сазрева мишљење у народу да власт у Београду треба мењати.

* Да ли опозиција, ако се удружи, може да победи СНС у престоници?

– Надам се да то могу радикали, а ова прозападна опозиција, која кука да су јој напредњаци украли политички програм, што је тачно, они су скоро сви потекли из ДС, знају се добро међусобно, ко су и какви су, па зато нико никоме не верује и све гледају ко ће кога да превари. Због тога мислим да немају шансе чак и кад би се сви удружили, па и Бошко Обрадовић и она Рашковићева с њима.

* Уколико се деси да будете „тег на ваги“ за формирање градске власти, коме бисте се приклонили – напредњацима или опозицији?

– Не знамо ми ништа унапред. Да видимо ко ће колико освојити процената, колико одборника, какви су коме циљеви, како се ко понаша, и шта проценимо да је у интересу Београђана.

* Шта мислите да ли ће Запад принудити власт у Србији да угаси Српско-руски хуманитарни центар у Нишу?

– Они се заклињу да се неће одрећи пријатељства са Русијом, али приметно је да ту неког колебања има. Свако кварење односа са Русијом за Србију би било погубно.

* Шта се дешава са вашим предметом у Хагу, када ће Апелационо веће донети одлуку?

– Ништа о томе не знам, нити ме Хаг  нтересује.

С.Ј.Матић, Извор: Новости

*Јужна српска покрајина привремено окупирана,примједба Портала ИН4С

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovaj nema nikakve veze sa opozicijom jer ga je Mali Alek davno kupio. Sreca da ga je narod davno procitao pa moze samo da laprda bez ikakvog uticaja na bilo sta u Srbiji. Cak ga je i cirkusant Preletacevic prestigao, pa sad i nema konkurenciju na dnu!

 2. 0
  0

  прекјуче, ђаво никад не спава…

  билдер не зна колико је спор?, фајтер не зна „у главу“?, туђу

  самоубиство из глупости, убиство није „из нехата“

  https://www.rt.com/sport/400323-russian-powerlifting-champ-killed/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

  …“Drachyov, 22, and his killers are seen bare-chested in the footage, with could indicate that it was no spontaneous brawl and that the men had agreed to settle their dispute via a fistfight.

  According to Telegram channel Mash, the trouble started as they argued which sporting discipline was better and more effective.

  Drachyov’s opponent seemed to be well-trained in martial arts as he brought down the powerlifter with a roundhouse kick…

  …The killer, identified as Anar Allakhveranov, fled the scene and has been placed on a wanted list.

  A case under “deliberate infliction of grievous bodily harm, which caused the death of the victim by negligence” has been launched against him, local media reported…

  …Drachyov was the junior powerlifting world champion in 2008 and took the silver world championship medal at senior level in 2011.

  He recently switched to bodybuilding, claiming the Far Eastern Federal District Cup earlier this year…“

  …“ни разу не видел чтобы такие неповоротливые качки хоть кого-нибудь победили в драке – вывод: качаешься – значит подписал себе смерть, нужно тренироваться не с железом, а с грушой и перчатками…“

  убиство и самоубиство

  https://www.youtube.com/watch?v=7MWICXeRH8U

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here