Насловна Друштво Шешељ: Захтев за поновним суђењем није утемељен ни на аргументима ни на...

Шешељ: Захтев за поновним суђењем није утемељен ни на аргументима ни на доказима

0
ПОДИЈЕЛИ

Војислав Шешељ одговорио на жалбу Брамерца, који је тражио ново суђење или затвор, поручивши да се у Хаг неће вратити добровољно јер ништа из захтјева није утемељено на аргументима или доказима, преносе „Новости“.

Шешељ је уочи Нове године послао Хашком трибуналу одговор на жалбу Сержа Брамерца, у којем на сто страна образлаже зашто није утемељен захтјев главног тужиоца да се суђење понови или да се лидер радикала прогласи кривим и осуди на затворску казну.

„Никада се добровољно нећу вратити у Хашки трибунал, јер сам 12 година провео у притвору и био на располагању суду. Тужилаштво није доказало кривицу, зато што је нема. У Хаг нећу ићи ни на евентуално изрицање жалбене пресуде,“ нагласио је он.

Лидер радикала је у свом одговору напоменуо да је тужилац у захтјеву за новим суђењем злоупотријебио свој положај, „бројним непрофесионалним коментарима“, као и да је оптужујућа пресуда Шешељу „опсесија Тужилаштва“, наводе „Новости“. Он је подсјетио и да се на његовој ослобађајућој пресуди радило пуне четири године – што је најдуже у историји Трибунала.

Жалба Брамерца, сматра Шешељ, осим што има правне мањкавости, није утемељена ни на једном аргументу и доказу, што он образлаже ставку по ставку.

Поднесак на жалбу Брамерцу, Шешељ је Хагу поднео 19. децембра и одмах га је у цјелости објавио у књизи „Хашка пресуда“, која је управо објављена. У књизи су сабрана сва документа Хага, од почетка процеса пре више од деценију, пресуда, издвојена мишљења судија, жалба тужиоца на пресуду, Шешељев одговор, наводе „Новости“.

Војислав Шешељ има право на новчану одштету, јер је невин лежао у Хагу 12 година, али се те теме нико из Хага не дотиче.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here