Насловна Друштво Шешељ: СРС ће наставити да раскринкава усташки карактер и ове и раније...

Шешељ: СРС ће наставити да раскринкава усташки карактер и ове и раније Хрватске

0
ПОДИЈЕЛИ

Лидер СРС Војислав Шешељ изјавио је данас да та странка није изненађена изложбом која је приређена у Европском парламенту о Алојзију Степинцу. Он је на конференцији за новинаре рекао да Степинац показује праву природу римокатоличке цркве као политичке организације.

СРС ће, како је навео, пошто их изложба не изненађује, наставити свим средствима да „раскринкава усташки карактер и ове и раније хрватске државе“.

Шешељ је истакао и да је више од 400 свештених лица римокатоличке цркве учествовало у злочинима над Србима у Другом светском рату.

Историчар Јован Тејин, који је члан СРС и аутор књиге о Степинцу, рекао је да Степинац не може да буде светац, будући да никад није зауставио нити осудио масакр над Србима и да је његова улога била веома значајна у стварању НДХ.

Тејин је додао да је Степинац, као црквени службеник, помагао усташки покрет, да никог није лично убио, али су његове поруке народу биле такве да се прикључе усташама и укључе у живот и рад нове државе, после чега је почео један од највећих геноцида.

„Његова невиност у покољу је сумњивог карактера“, рекао је Тејин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here