Насловна Политика Шешељ: Радикали од прољећа митинзима руше власт

Шешељ: Радикали од прољећа митинзима руше власт

1
ПОДИЈЕЛИ

Вођа Српске радикалне странке СРС Војислав Шешељ најавио је јуче на страначком скупу у Чачку да ће радикали од прољећа започети протесте против српске власти.

seselj

„Чекамо прољеће, да гора зазелени и почињемо са митинзима. Ова власт неће издржати још дуго јер пуца по свим шавовима па очекујемо изборе до краја године“, рекао је Шешељ синоћ на трибини.

По Шешељевој оцјени, предсједнику и премијеру Србије Томиславу Николићу и Александру Вучићу је “истекао рок трајања”, што се “види из понашања западних дипломата и писања страних медија”.

„Николић и Вучић трпе притиске зарад заокружења независности Косова и Метохије, а кад се то заврши биће пуштени низ воду”, поручио је он.

Шешељ је такође критиковао економску политику Вучићеве владе, оцијенивши је “гором од свих претходних, што се огледа у задуживању и занемаривању домаће привреде”.

Понудивши сарадњу “патриотским странкама” и послијеизборне коалиције са свима онима “који се противе уласку Србије у Европску унију”, нагласио је опредијељеност радикала за јачање веза с Русијом, преноси Тањуг.

„Будућност Србије је у чвршћим везама са Русијом, формирању јединственог тржишта, царинске уније и одбрамбеног система са том земљом“, нагласио је Шешељ.

Како је подвукао, након привременог пуштања на слободу, неће се добровољно враћати у Хаг, а суђење по оптужби за ратне злочине против њега пред ИЦТY-ем назвао је “исполитизованим поступком”, оцијенивши да тај суд има “антисрпски карактер” и пресуде које су “политичке, процесно мањкаве и са много грешака”.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here