Насловна Политика Шешељ о захтеву Хашког трибунала

Шешељ о захтеву Хашког трибунала

0
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је у Бору да очекује да му у среду званично буде достављена одлука о повратку у Хашки трибунал и поновио да неће да бежи, нити да се добровољно преда.

Seselj

Према речима Војислава Шешеља, одлуку из Хага још није примио, јер су желели да му је уруче на енглеском језику, а он је тражио да се преведе на српски.

„Очекујем да ми одлуку доставе у среду до један. Не намеравам да се кријем, нити да бежим. Од када сам постао дисидент, навикао сам на хапшења, то није ништа ново за мене. То ми је природно стање, неприродно ми је када ме не хапсе“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре, преноси Танјуг.

„Ја сам још када сам стигао из Хага рекао да добровољно нећу да се вратим у Схевенинген. Остајем при томе и мене њихова одлука не занима“, рекао је лидер радикала.

Шта ће даље да се дешава, према његовим речима, „питање је за актуелну власт, Томислава Николића и Александра Вучића“.

„Они су сада у ситуацији да о томе одлучују. Одлука у Хагу је донета на њихово инсистирање, како им на предстојећим изборима не би представљали велику претњу“, рекао је Шешељ, који је био у посети Бору и општинском одбору те странке.

Према његовим тврдњама, политички рејтинг СРС-а стално расте, тренутно су друга странка у Србији, а циљ посете градовима је јачање локалних одбора, враћање и привлачење нових чланова који нису задовољни садашњим стањем у Србији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here