Насловна Друштво Шешељ: Не занима ме одлука Хага

Шешељ: Не занима ме одлука Хага

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник Српске радикалне странке и хашки оптуженик Војислав Шешељ казао је данас да га не занима одлука Хашког трибунала да му не ускрати привремену слободу и поновио да се добровољно неће вратити.
 
seselj

– Мене то не занима. Ја се својом вољом сигурно нећу враћати – казао је Шешељ агенцији Бета.

Међународни суд за ратне злочине у Југославији саопштио је 13. јануара да је расправно веће тог суда одбило захтев тужилаштва да врати у судски притвор оптуженог Војислава Шешеља са привремене слободе.

Шешељ је додао да је захтев Тужилаштва трибунала искористио да поднесе захтев за кажњавање тужиоца Шержа Брамерца, због тога што је, како је навео, инструментализован.

Шешељ је додао да након што се Расправно веће се прогласило ненадлежним за тај захтев не очекује да се ишта догоди по том питању.

Расправно веће навело је да тужилаштво није уложило жалбу на одлуку о пуштању Шешеља на привремену слободу, а да сада тражи преиспитивање те одлуке, што је могуће само на основу нових чињеница којих нема.

Шешељ је, одлуком расправног већа, 12. новембра привремено ослободјен из притвора Трибунала из хуманитарних разлога, због његове болести, како би лечење могао да настави у Београду.

Тужилаштво Хашког трибунала затражило је 1. децембра да расправно веће врати у судски притвор оптуженог Војислава Шешеља са привремене слободе у Србији јер је „својим понашањем у Србији ‘поткопао’ дух одлуке о привременом ослобадјању коју је, на сопствену иницијативу, из хуманитарних разлога“ донело расправно веће председавајућег Жан-Клода Антонетија.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here