Насловна Политика Шешељ: Црногорска независност ударац у српско национално биће

Шешељ: Црногорска независност ударац у српско национално биће

2
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Српске радикалне странке, Војислав Шешељ, казао је да је обнављање црногорске независности тешко прихватио и референдум доживио као ударац у српско национално биће а, како је рекао, да је био на слободи борио би се да се та одлука спријечи.

То је рекао гостујући у „Живој истини“, емисији у којој је наступио посљедњи пут пред полазак у Хаг, прије скоро 14 година.

Тада је обећао је да ће се у Београд вратити преко Црне Горе и у њој направити политички дар-мар. Он је објаснио са се то није десило јер су се неке околности промијениле.

„Морам прво дар-мар да направим у Србији, па тек онда у Црној Гори. У Србији није била добра ситуација, био је покушај пуча у Српској радикалној странци, у који је до гуше умијешан Мило Ђукановић, Станко Суботић, Борис Тадић, неке западне обавјештајне службе. Моје је било да журим у Београд, јер је странка била у веома тешкој ситуацији“, објаснио је Шешељ.

Према његовим ријечима, да је био на слободи радио би све да поништи референдум. Казао је да му је врло тешко било док је пратио како Црна Гора на референдуму обнавља независност.

„То сам сматрао страшним ударцем у срце спрског националног бића, али су све ствари ишле у том правцу и све ми је било јасно послије 5. октобра. Космичка катаклизма која је захватила еx Југославију одлучила је да прогута све и да упропасти све тековине српске државности. Нијесу успјели баш све, али су много тога уништили. Чим су прихватили посредовање Хавијера Солане око реконструкције савезне државе било ми је јасно гдје иду те ствари“, поручио је Шешељ.

Да је био на слободи у то вријеме, рекао је да би учествовао у свим пропагандним активностима да се то спријечи.

„Мислим да Ђукановић није постигао већину на том референдуму, резултати су фалсификовани, није имао ко да их контролише. Не вјерујем да је побиједила воља народа“, сматра Шешељ.

Шешељ то што ће Црна Гора ускоро постати НАТО чланица доживљава као сврставање у непријатељски табор. Он тврди да је амерички предсједник Доналд Трамп против уласка Црне Горе у НАТО.

„Ако дође до неког рата, бићемо на супротним странама. НАТО је непријатељска и антируска организација. Ако дође до рата између НАТО-а и Русије ви ћете бити на једној страни, ми на другој. И ми Срби ћемо опет крварити у међусобном ратном сукобу-и Срби из Црне Горе и из Србије“, поручио је Шешељ.

На констатацију да Србија нема обавезу да ратује на страни Русије, Шешељ је рекао да нема тог рата у којем ће Русија учествовати, а да се Србија неће придружити.

Он је казао и да је из притворске ћелије Хага водио сједнице партије.

„Имао сам право на телефон и да разговарам онолико колико могу да платим. Нијесу смјели да ми забране да обављам све послове које сам обављао прије доласка у Хаг. Имао сам право да ме и посјећују представници странке. И то није ништа чудно“, навео је Шешељ.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Нешто се спрема Србима у Црној Гори. Лове нема, по улицама се људи убијају као да је рат, народ незадовољан, јављају су Шешељ, Драшковић и др. а интервјуишу их новинари „специјалци“.
  Право вријеме да се приреди неки антисрпски спектакл, да се мало скрене пажња „тисућљетним“ Црногорцима са стомака.

 2. 0
  0

  Pogrešno, kako to ide na ruku antisrpskoj histeriji i podastire pomamljenim montenegrinima navodno ključni argument u ruke!?
  Kakomnogi u Srbiji, mnogi srbijanci, iz meni neshvatljivih razloga, ne gledaju blagonaklono, čak i preče Crnoj Gori pravo na nezavisnu državu!
  Već sam stoput ponovio da je to kobna zamena teza, nesranjiva šteta narodnom i nacionalnom jedinstvu Srba!!!
  Kako luđaci i protagonisti dukljanzacije imaju najbolje savjeznike u srbijanskom političkom autizmu, koji slijepo slijedi koncept jedinstvene i unitarne srpske države kao jedini mogući konstituitivni format!?
  A sve je vrlo jednostavno …
  Crna Gora, van svake sumnje, ima svako pravo na nezavisnu SRPSKU državu, ako je to većinska volja građana Crne Gore!
  Crna Gora NEMA, istorijsko, konstitucijalno, moralno ni bilo koje drugo pravo na ANTISRPSKU, Crnu Goru!!!
  Na Crnu Goru koja je bezumna NEGACIJA SRPSKOG KARAKTERA nacionalne države Srba u Crnoj Gori, Crnogoraca!
  Na Crnu Goru kao NEGACIJU istorijskih tokova i kontinuiteta SRPSKE državnosti dve SRPSKE države, Srbije i Crne Gore, čije su separatne nacionalne konstitucije u DVE SRPSKE DRŽAVE posledica nasilne odvojenosti i podeljenosti srpskog nacionalnog korpusa!!!
  Crna Gora, eventualno, i u skladu sa pošteno propitanom voljom građana, IMA PRAVO NA NEZAVISNU SRPSKU CRNU GORU!!!
  Šta onda nije jasno štetočinama sa jedne i druge srpske strane???
  Kako Srb i srpstvo, bez svake sumnje trpe jednaku štetu od dve sukobljene politike : srbijanizacije srpstva i montenegrizacije, bezumnog pokušaja rasrbljivanja Crne Gore po svaku cijenu. Još i kreiranje nove nacije, kao navodnog uslova svih uslova nezavisne i suverene Crne Gore!? Kreiranje LAŽNE NACIJE kao sukusa državotvornog projekta nezavisne države!?
  Osporavanje prava Srba iz Crne Gore na nezavisnu državu, s jedne, i šizofreno rasrbljivanja srpske Crne Gore, s druge strane – dva su lica najstarije srpske “ bolesti „, svakovrsne podjele!
  Podjela je naša, biće, sudbina!?
  Nema pitanja ni istorijske situacije u kojima se nijesmo grozno podjelili!
  DEOBA je nama, naprosto u krvi.
  … I neka me niko ne propituje za koncept unitarne srpske države! Kako je to svakako najbolje. Ali ta i takva država je moguća tek na duge staze, kao posledica, ne bilo kakvog, nego demokratskog procesa, potpunog i neupitno nacionalnog saglasja.
  Unitarna srpska država danas je samo poencijal, i ništa više!
  Dve srpske države, Srbija i Crna Gora, su REALNOST KOJU NIJESMO HTJELI!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here