Насловна Насловна Серија пораза украјинске војске: Ново опкољавање код Дебаљцева

Серија пораза украјинске војске: Ново опкољавање код Дебаљцева

0
ПОДИЈЕЛИ

Ukrajinski vojnici-poraz

Војска Новоросије – односно одреди Доњецке и Луганске Републике – ослободили су град Мајорск и објавили – на реду су Ђержинск и Угљегорск.

Електронски медији у Доњецку и Луганску објављују и да се озбиљна борба води за град Никишино и да обје стране имају губитке.

Војни дописник руске телевизије Јевгениј Падубниј пренио је да су „украјински војници избачени из радарске станице која се налази сјеверно од узлетне писте доњецког аеродрома“.

Заменик команданта оружаних снага ДНР, Едуард Басурин, саопштио је да су Украјинци за протеклих осам дана откако су кренули у офанзиву имали 781-ог погинулог.

ukrajinski vojnici 08

Басурин је прецизирао да се за то исто вријеме 49 украјинских војника – предало.

Додао је и да је Кијев изгубио 61 тенк  и 52 друга оклопна возила.

Басурин је потврдио изјаву предсједника Доњецке Народне Републике Александра Захарченка, да снаге ДНР имају намјеру да опколе украјинске јединице сконцентрисане у Дебаљцеву и око њега.

Поводом овог последњег је војни аналитичар Борис Рожин оцијенио је:

Код Дебаљцева се већ формира „џеп“. Наша војска артиљеријским ударима отежава Кијеву маневрисање резервним јединицама и држи противничке комуникације под сталном ватром. Очекује се ипак да ће кијевска хунта своје резервне снаге, које се налазе западно од Светлодарска, убацити у борбу током ноћи. Са намјером да тако осујети опкољавање“.

Ukrajina-Donjeck-tenkovi

Рожин је додатно прецизирао и изнио своју прогнозу:

Армије Новоросије постепено стварају претпоставке за највеће опкољавање украјинских снага од почетка рата. Као што се зна, у „јужном џепу“ је Игор Стрелков извео опкољавање 5,5-6 хиљада украјинских војника. А у „џепу“ („котлу“) између Иловајска и Амвросијевке било је „заробљено“ до 5.500 Украјинаца. Успе ли опкољавање код Дебаљцева – у том „котлу“ се може наћи до 8.000 украјинских војника и гардиста. А то ће Кијев за дуже вријеме лишити снаге за извођење офанзивних операција“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here