Насловна Друштво Серија експлозивних инцидената на енглеским универзитетима

Серија експлозивних инцидената на енглеским универзитетима

0
ПОДИЈЕЛИ

Зграда Универзитета у Манчестеру евакуисана је због потенцијално експлозивне хемикалије, само неколико сати након што се на Универзитету у Ливерпулу догодила експлозија. У тој експлозији је повређен један академски истраживач, саопштила је полиција, истичући да ова два догађаја нису повезана.

eksplozija

Полиција је у Манчестеру из предострожности евакуисала зграду Универзитета и околне зграде, након што је око поднева пријављено да је у тој установи дошло до кристализације извесне количине ацетон-пероксида, што је ту хемикалију учинило експлозивном, преноси Танјуг.

Полиција је изнела уверење да кристализација експлозивне хемикалије није резултат нечије зле намере.

Возачима је саветовано да заобиђу тај део града, а околне улице су затворене док је процена опасности ситуације у току.

Раније данас, у згради Универзитета у Ливерпулу избила је екплозија у хемијској лабораторији, од које су попуцала стакла на неколико прозора. Полиција истиче да ова два догађаја нису повезана.

Портпарол ватрогасне бригаде је рекао да је у експлозији повређен истраживач на постдокторским студијама и да му је пружена прва помоћ, након чега је пребачен у болницу.

Портпарол Универзитета у Ливерпулу је рекао да је покренута истрага како би се утврдио узрок експлозије, наводи Би-Би-Си.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here