Насловна Насловна Сепаратистичке власти у Приштини добиле позивни број за покрајину

Сепаратистичке власти у Приштини добиле позивни број за покрајину

0
ПОДИЈЕЛИ

Такозвани министар за дијалог сепаратистичких власти у Приштини саопштио је да је Међународна телекомуникациона унија, на основу Бриселског договора и писма Србије, Косову званично додијелила позивни број+ 383.

Позивни број за самопроглашено Косово је дио бриселског споразума о Телекому, а Тахиријева је, како је саопштено на сајту сепаратистичке владе у Приштини, оцијенила да је „у питању историјско достигнуће у области Телекома и да ојачава међународни субјективитет Косова“, преноси „Восток“.

Шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић навео је раније да је позивни број +383 у власништву Србије и да је додијељен КиМ као географској, а не међународној области, подсјећа агенција.

Из ЕУ је саопштено да је Међународна телекомуникациона унија данас додијелила троцифрени позивни број +383 тзв. Косову. У исто вријеме, како се додаје, српској компанији МТС додијељена је привремена дозвола за мобилну телефонију и лиценца за услуге фиксне телефоније на Косову које је издала Регулаторна агенција за телекомуникације Косова, преноси Бета.

Додјељивање позивног броја Косову потврђено је у билтену Међународне телекомуникационе уније, а ЕУ је похвалила обје стране због овог важног достигнућа, наводи се у саопштењу из Брисела које преноси Бета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here