Насловна Мозаик Срби на старту Ју-Ес опена: Крунићева избацила седму на свијету! Типсаревић бољи...

Срби на старту Ју-Ес опена: Крунићева избацила седму на свијету! Типсаревић бољи од Кокинакиса

1
ПОДИЈЕЛИ

Српска тенисерка Александра Крунић савладала је у првом колу УС Опена Британку Џоану Конту, седму играчицу света, резултатом 4:6, 6:3, 6:4,

Крунићева је после два сата и 18 минута игре после преокрета тријумфовала против фаворизоване противнице. Крунићева, 78. тенисерка на WТА листи, у другом коју УС Опена играће против победнице меча у којем се састају Швеђанка Јохана Ларсон и Ајла Томљановић из Хрватске.

Први сет обележили су брејкови, било их је укупно пет, а један више направила је Конта. Велики број брејк прилика видјен је и у другом сету, али за разлику од првог, само један брејк. Њега је направила српска тенисерка у осмом гему и то је било сасвим довољно за изједначење у сетовима.

Тенисерке су велику борбу водиле и у трећем сету, Крунићева је играла храбро и користила сваку прилику. На почетку сета су и Конта и Крунићева по једном одузеле сервис противници, а српска тенисерка је одлучујући направила у седмом гему. Она је ту предност сачувала до краја не дозволивши Британки да је угрози.

Нешто касније, српски тенисер Јанко Типсаревић, диобио је маратонски дуел против Аустралијанца Таниса Кокинакиса са 3:2 (6:7, 3:6, 7:6, 6:1, 6:3). Био је то дуг меч са пуно преокрета, а највећи је свакако тај што је Србин губио са 2:0 у сетовима!!!

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here