Насловна Мозаик Сент Етјен: Хрвати плаше Хрвате

Сент Етјен: Хрвати плаше Хрвате

0
ПОДИЈЕЛИ

Фудбалери Хрватске играју од 18 сати са Чешком меч који их може послати у четвртфинале, али ће као и на многим другим утакмицама у центру пажње ипак бити навијачи.

У Сент Етјену се очекује око 10.000 хрватских навијача, а организатори су у стању велике приправности због најављених нереда.

Пре неколико дана челник удружења навијача „Увијек вијерни“ Круно Грлевић је најавио да би радикалне групе које не подржавају челнике ФС Хрватске (ХНС) могле покушати да прекину утакмицу.

У центру пажње су свакако навијачи Динама и Хајдука, који иако међусобно омражени, већ годинама се противе систему који форсирају НХС и загребачки клуб, али из редова Бед Блу Бојса демантују да планирају сличан сценарио.

„Згражавамо се над пласирањем таквих информација. Наиме, ако постоје икакве сумње да неко планира прекид и да људи из „Увијек вјерних“ имају такве информације, онда то треба пријавити полицији, а не плашити људе бесмислицама. Нажалост, због људи који воде ХНС, код оних навијача који су годинама навијали за репрезентацију изгубио се интерес. Далеко то да љубави нема, али једноставно на утакмице не желимо да идемо док се нешто радикално не промени“, поручују неименовани извори из БББ.

У међувремену, на граници између Хрватске и Словеније је заустављен један комби у којем су током претреса пронађени предмети „неприкладни за пут на фудбалску утакмицу“.

Такође, хрватска полиција је послала француским колегама допис са именом 326 особа којима је забрањена куповина улазница за ЕУРО.

Уколико дође до нежељених сцена, хрватски медији предвиђају и дисквалификацију Хрватске из квалификација за Светско првенство 2018. године, јер су последњих година често били кажњавани од стране УЕФА због навијача, пре свега због усташких парола.

Због тога ће „ватрени“ борбу за пласман у Русију почети без навијача у утакмицама против Турске 5. септембра и Исланда 12. новембра.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here