Насловна Друштво Сена буја, метро, музеји и паркови затворени

Сена буја, метро, музеји и паркови затворени

0
ПОДИЈЕЛИ

Водостај реке Сене у Паризу приближио се свом 30-годишњем максимуму, а због поплава су затворене поједине станице париског метроа и неке од највећих знаменитости француске престонице, укључујући музеје и паркове, јављају данас локални медији.

Музеји Лувер и Орсеј су затворени за посетиоце, а запослени су почели да премештају уметничка дела са нижих на више спратове како би избегли оштећења услед надирања воде, преноси британски Би-Би-Си.

Предвиђа се да ће водостај Сене порасти на чак 6,5 метара, а мало је вероватно да ће се он смањити током викенда, с обзиром да се очекују нове падавине, преноси Танјуг.

Након што се Сена излила на париске улице, из предострожности су затворене метро станице Сен Мишел и Клини-Ла Сорбон.

Мостови на Сени су такође затворени, а забрањен је и саобраћај свих бродова осим оних који учествују у напорима спасавања.

Особље запослено у музеју „Лувр“ су почели да премештају 250.000 уметничких дела из подрума на више спратове, због ризика од поплава.

Јаке падавине изазвале су поплаве од Француске па све до Украјине, изазвавши укупно 15 људских жртава.

У Француској је у поплавама погинуло двоје људи, на југу Немачке је живот изгубило десет људи, две особе су погинуле у Румунији, а једна у Белгији. Поред тога, поплаве су захватиле и Аустрију, Холандију и Пољску.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here