Насловна Друштво Селаковић: Српски народ има право да тражи место опстанка у свету

Селаковић: Српски народ има право да тражи место опстанка у свету

2
ПОДИЈЕЛИ

Најављена Декларација Србије и Републике Српске о опстанку српске нације и српског народа није мотивисана дневнополитичким потребама, као ни великосрпским национализмом. Циљ декларације је очување српског језика и српске културе., изјавио је генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић.

„Српски народ има право да тражи место опстанка у свету,“ казао је Селаковић за РТС.

Он је напоменуо да опасност којој су изложени српски језик и српска култура не постоји само код генерација Срба који су у расијању, већ је то видљиво и у окружењу, на територијама на којима Срби живе вјековима, а на којима су им угрожени језик и опстанак.

„Кад нема језика, нема ни народа,“ казао је Селаковић и истакао да ће бити предложене одређене мјере које ће помоћи да се сачувају језик, писмо и идентитет. Он је подсјетио да су најнормалнија ствар у свијету институције као што су њемачки Гетеов институт или шпански Институт Сервантес, наводи „Спутињик“, и упитао:

„Зашто ми не бисмо имали наш институт? Србија је пример гаранције права мањина. Ништа више од тога не тражимо за Србе у другим државама региона.“

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Srbi se više bore za jezik i pismo u tzv.rasejanju nego ovde u Bg.Ceo Beograd ima nekoliko radnji i firmi sa natpisom na našem pismu.Preovladava engleski u bulevaru više od Srpskog.A g.Selakovic treba da zna da ce institut biti potreban svuda u svetu jer se Srbija prazni.Toliko su vlastodršci usrecili Srbiju zadnji decenija da mladi ljudi beže od visokih plata put Kanade ili Australije.Pola Beograda radi za 25000 din.a druga polovina za 26 300.Tako da je potreban institut.U Torontu npr. A što se dotičnog bivšeg ministra on je „sredio“sjajno srpsko pravosudje.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here