Насловна Политика Секулић: Опозиционари кваре добру слику о Црној Гори

Секулић: Опозиционари кваре добру слику о Црној Гори

1
ПОДИЈЕЛИ

Осуда протеста због посјете Хашима Тачија нашој земљи у једном од најављених амандмана на резолуцију ЕП о Црној Гори, говори о томе да је нарушен имиџ Црне Горе у процесу европских интеграција и да би наше колеге из опозиције заиста морале више рачуна да поведу о томе казао је за Побједу посланик Демократске партије социјалиста Предраг Секулић.

Taci-protest-PG-25

Европски парламентарац Ричард Ховит, члан Прогресивне алијансе социјалиста и демократа, најавио је на сједници Одбора за вањске послове Европског парламента у уторак да ће поднијети амандман на резолуцију о Црној Гори којим би ЕП осудио протесте који су се десили у главном граду Црне Горе током посјете Тачија.

 Предраг Секулић сматра да најављени амандман треба да забрине и власт и опозицију.

– Црна Гора је до сада била препозната као земља толеранције и као држава која је отворила врата за све невољнике који су били угрожени током ратова у бившој Југославији деведесетих година и касније. Рекао бих да на овај начин наше колеге из опозиције заиста нарушавају тај добар имиџ Црне Горе. Мислим да је ово добра порука и за њих, јер сматрам да, осим што власт има одговорност када су у питању европске интеграције, морамо јасно да саопштимо да и опозиција има неке обавезе. Ако ништа друго, онда у оном дијелу због којег не би смјела да нарушава добар имиџ Црне Горе у Европи. Посебно када је у питању мултиетнички склад и толеранција рекао је Секулић.

Према његовој оцјени, нацрт резолуције о Црној Гори у ЕП још је једном показао да наша земља добро напредује када су у питању европске интеграције.

– Рекао бих да смо од отварања преговора заиста направили сјајан напредак. То, уосталом, показује и отварање четири нова поглавља крајем прошле године. За сада имамо 16 отворених поглавља и цијеним да сви заједно можемо бити задовољни са испуњавањем европске агенде у придруживању навео је Секулић

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ако је у очима Европе добар имиџ Црне Горе што дочекује сопственог крвника, зликовца и убицу, кандидата за Хаг, а забрањује својим грађанима да демократским путем изнесу став о томе, пропала се и Европа и Црна Гора.
    Секулићу, ја мислим да сте се ви препали фотељама, а правдате се преко Европе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here